Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 apr 2009 - Anul XIV, nr. 77 (4063)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majorarea salariilor profesorilor, amânată până la aprobarea legii salarizării unice

Guvernul va amâna aplicarea legii de majorare a salariilor profesorilor până la sfârşitul lui 2009, pentru că, până atunci, ar trebui elaborată legea de salarizare unică în sistemul bugetar, act normativ care ar anula Legea 221/2008, au declarat, ieri, pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Ideea care stă la baza deciziei iniţiale de miercuri a Guvernului de a amâna aplicarea Legii 221/2008, de majorare a salariilor în educaţie în medie cu 35 la sută, este, de fapt, tergiversarea aplicării acestui act normativ până la intrarea în vigoare a noii legi unice de salarizare, respectiv începutul lui 2010, potrivit surselor citate.

Legea unică de salarizare va avea o bază şi anumite grile valabile pentru toţi bugetarii, astfel că nu se va mai putea aplica majorarea de aproximativ 35 la sută, iar angajaţii din învăţământ vor beneficia de o majorare mai mică decât cea prevăzută de Legea 221/2008, au precizat pentru MEDIAFAX, sursele oficiale.

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul a luat în calcul, miercuri seara, amânarea până la 31 decembrie a aplicării primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, de o treime din creşterea procentuală decisă de fostul Cabinet, interval în care se estimează că va fi aprobată legea de salarizare unică în sectorul bugetar.

Guvernul a decis, ulterior, să revină asupra deciziei de amânare până în decembrie a intrării în vigoare a primei etape de majorare a salariilor în învăţământ, de o treime din creşterea procentuală decisă de fostul Cabinet, hotărând, în final, să amâne termenul cu o lună, până în mai, pentru a discuta cu sindicatele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorarea salariilor profesorilor, amânată până la aprobarea legii salarizării unice.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majorarea salariilor profesorilor, amânată până la aprobarea legii salarizării unice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei