Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2009 - Anul XIV, nr. 27 (4013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nica, opţiunea cea mai probabilă a PSD pentru MAI, dar şi pentru funcţia de vicepremier

Nica este, potrivit unor surse social-democrate, principala opţiune a PSD pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, liderii PSD împărtăşind opţiuni diferite în ceea priveşte păstrarea acestuia şi în postul de vicepremier.

Surse din PSD au declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că Dan Nica este creditat cu cele mai mari şanse pentru a fi nominalizat titular la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, o problemă putând totuşi să apară dacă acesta doreşte să îşi menţină şi actuala funcţie de vicepremier.

Sursele citate au arătat că o parte a conducerii centrale a PSD şi-a manifestat dezacordul în ceea ce priveşte un eventual cumul de către Nica a funcţiei de ministru cu cea de vicepremier.

Varianta ca Nica să cumuleze totuşi cele două de funcţii este, pentru alţi lideri social-democraţi, cea mai convenabilă, pentru evitarea unor potenţiale complicaţii legate de numirea unor nou vicepremier, dar şi pentru evitarea deschiderii unor lupte interne pentru ocuparea acestei funcţii.

În eventualitatea în care Nica nu va primi acceptul liderilor PSD în ceea ce priveşte cumularea celor două funcţii, unii lideri acreditează ideea ca Ilie Sârbu să devină vicepremier, locul lui la Ministerul Agriculturii urmând să fie preluat de Valeriu Steriu.

Această variantă însă nu este susţinută unitar la nivelul conducerii PSD, în condiţiile în care chiar şi Sârbu şi-ar fi exprimat rezerve faţă de preluarea unei funcţii ministeriale fără portofoliu.

Pe lângă opţiunea Nica pentru MAI, unii lideri ai PSD au vehiculat, individual, şi alte nume de potenţiali miniştri de interne, fără însă ca aceste nume să se bucure de un sprijin susţinut la vârful PSD. Printre aceste nume se regăsesc Cătălin Voicu, Marian Săniuţă, dar şi Miron Mitrea, în favoarea căruia s-a făcut, ieri, lobby prin intermediul unor sms-uri primite de unii parlamentari PSD membri ai Comitetului Executiv Naţional.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni seară, la TVR, că lista cu propuneri pentru şefia Ministerului de Interne, făcută în urma demisiei lui Dragnea, este "scurtisimă", el precizând că un coleg din PSD se impune "în mod natural" pentru a ocupa funcţia de ministru.

Întrebat dacă este vorba de o persoană sau două, Geoană a precizat: "Cred că ne îndreptăm către o soluţie, către un coleg de-al nostru care se impune în mod natural pentru această funcţie".

Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că demisionează din funcţie - la zece zile de la numire - invocând fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009.

Dragnea a depus jurământul ca ministru de Interne în data de 20 ianuarie, fiind instalat în funcţie a doua zi, şi avea termen 15 zile pentru a renunţa la funcţia de preşedinte al CJ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nica, opţiunea cea mai probabilă a PSD pentru MAI, dar şi pentru funcţia de vicepremier .
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nica, opţiunea cea mai probabilă a PSD pentru MAI, dar şi pentru funcţia de vicepremier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei