Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2009 - Anul XIV, nr. 16 (4002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciuhandu:

"Pensionarii de lux" au fost creaţi de actele normative date de guvernele de după 2000

Preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că aşa-numita categorie a "pensionarilor de lux" a fost creată de cele 40 de acte normative date de guvernele de după anul 2000, care au modificat Legea Pensiilor dată de Guvernul PNŢCD.

"Până în 2000, când am fost noi la guvernare, potrivit Legii Pensiilor, legea 19/2000, pensia se calcula în funcţie de ultimii cinci ani de activitate. Din 2000 încoace, s-au dat 40 de acte normative prin care s-a modificat această lege. Prin acestea, s-a introdus categoria numită «pensionari de lux». Aceştia nu îşi primesc pensiile pentru că au contribuit mai mult la buget, ci pe baza unor merite, ajungând la sume foarte mari", a spus Ciuhandu.

Potrivit preşedintelui PNŢCD Timiş, dacă se dorea eliminarea acestei categorii de pensionari, se puteau anula actele normative care o favorizează.

"Dacă Guvernul dorea, realmente, să facă ordine în mizeria asta, putea să o facă, în primul rând, anulând aceste legi, care au creat un statut privilegiat pentru unii, care primesc pensii nu pentru contribuţia pe care au avut-o de-a lungul activităţii, ci pentru diverse merite alocate prin legi speciale", a adăugat preşedintele PNŢCD Timiş.

Ciuhandu consideră cele 40 de acte normative care au completat Legea Pensiilor au fost date pentru a "servi intereselor clienţilor politici".

"În Legea 19/2000 exista o reglementare privind cumulul pensiei cu salariul, acest lucru era posibil, dar atunci nu existau aceşti pensionari de lux. Ulterior, prin actele normative de care vă spuneam, s-au făcut tot felul de modificări pentru anumiţi clienţi politici", a explicat preşedintele PNŢCD Timiş.

"Este absolut penibil să promovezi cu mare tam-tam o ordonanţă şi, după aceea, Curtea Constituţională să ţi-o pice", a spus Gheorghe Ciuhandu.

Premierul Emil Boc a afirmat, luni seară, că atât la nivelul primului-ministru, cât şi la ministere au fost exercitate "presiuni" pentru a nu fi promovat un proiect care să reglementeze cumulul pensiei cu salarii mari de la stat, precizând însă că Executivul este hotărât să rezolve această situaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Pensionarii de lux" au fost creaţi de actele normative date de guvernele de după 2000.
 Vizualizări articol: 352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Pensionarii de lux" au fost creaţi de actele normative date de guvernele de după 20000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei