Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2008 - Anul XIII, nr. 295 (3976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul poliţiştilor de frontieră, suplimentat în perioada sărbătorilor de iarnă

Poliţia de Frontieră Română a suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră, în perioada sărbătorilor de iarnă, când se aşteaptă creşterea traficului de persoane, mai ales la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, pentru că în luna decembrie, în punctele de trecere a frontierei se înregistrează o creştere a traficului de persoane şi a mijloacelor de transport, au fost luate măsuri pentru evitarea aglomerărilor.

Conducerea PFR a dispus suplimentarea personalului, aproximativ 3.000 de poliţişti de frontieră desfăşurând zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat. Totodată, dacă situaţia o impune, vor fi deschise mai multe artere de control în punctele de frontieră, pe sensurile de intrare şi ieşire din ţară.

De asemenea, a fost constituită o rezervă de personal, atât la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cât şi în cadrul structurilor teritoriale, formată din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze, dacă va fi necesar.

Poliţia de Frontieră a mai dispus asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, precum şi menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii şi informatică şi pregătirea personalului din subordine pentru asigurarea intervenţiei rapide în zona de competenţă, pentru rezolvarea unor eventuale situaţii deosebite.

Totodată, au fost intensificate relaţiile de colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, poliţiile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Poliţia de Frontieră le recomandă celor care intră sau ies din ţară în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră, pentru evitarea aglomerărilor.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, poliţiştii de frontieră reamitesc că pot fi folosite toate punctele de trecere comune existente la aceste graniţe. Astfel, pentru frontiera româno-ungară, se pot tranzita PTF Cenad-Kiszombor, din judeţul Timiş, PTF Nădlac - Nagylak, PTF Turnu - Batonnya, PTF Vărşand - Gyula, din judeţul Arad, PTF Salonta - Mehkerek, PTF Borş - Artand, PTF Valea lui Mihai - Nyirabrany, PTF Săcuieni - Letavertes, din judeţul Bihor, PTF Urziceni - Vallaj, PTF Petea - Csengersima, din judeţul Satu-Mare.

Pentru frontiera româno-bulgară, se pot tranzita PTF Giurgiu, de pe raza judeţului Giurgiu, PTF Vama Veche pe teritoriul român, PTF Ostrov- Silistra - pe teritoriul bulgar şi PTF Negru Vodă – Kardam pe teritoriul bulgar, pe raza judeţului Dolj PTF Bechet şi PTF Calafat.

În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon 959 pentru teritoriu şi 9590 pentru Bucureşti.

De asemenea, informaţii legate de punctele de trecere a frontierei şi timpii de aşteptare înregistraţi pot fi găsite pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române.

În luna decembrie 2007 au trecut frontiera aproximativ trei milioane de persoane, din care peste 1,8 milioane au fost cetăţeni români (970.000 pe sensul de intrare în ţară şi 830.000 pe sensul de ieşire) şi aproximativ 1.200.000 de milioane de cetăţeni străini. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul şi sudul ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul poliţiştilor de frontieră, suplimentat în perioada sărbătorilor de iarnă .
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul poliţiştilor de frontieră, suplimentat în perioada sărbătorilor de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei