Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2008 - Anul XIII, nr. 295 (3976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stolo s-a retras, Boc, desemnat premier

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, ieri, că l-a desemnat pe Emil Boc pentru postul de prim-ministru, că a luat notă de retragerea lui Theodor Stolojan, precum şi că va semna decretele privind retragerea desemnării acestuia şi nominalizarea lui Boc.

"Am luat notă de depunerea mandatului şi în acelaşi timp îmi exercit atributul constituţional de a desemna un nou candidat pentru funcţia de prim-ministru. După declaraţie voi semna decretele de anulare a mandatului încredinţat domnului Stolojan şi voi emite un nou decret prin care calitatea de prim-ministru desemnat va reveni domnului Emil Boc", a anunţat preşedintele Traian Băsescu.

Băsescu a declarat că Stolojan şi-a depus mandatul pe care i l-a încredinţat.

Întrebat în legătură cu motivele retragerii lui Stolojan, Băsescu a spus că singurul om care poate da explicaţii despre retragere este Stolojan însuşi.

"Cred că singurul om care vă poate da explicaţii legate de retragere este domnul Theodor Stolojan însuşi. Nu doresc să vă explic eu motivele pe care dânsul le-a invocat. Este problema dânsului. Eu iau notă de actul instituţional al depunerii mandatului", a precizat preşedintele.

"Decizia mea a fost să încredinţez mandatul pentru formarea Guvernului unui membru al PD-L, ca partid care are cel mai mare număr de mandate. Din acest motiv am desemnat un nou candidat pentru funcţia de prim-ministru din acelaşi partid", a spus Băsescu.

Conform legii, Boc are la dispoziţie 15 zile pentru a renunţa la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, pe care o deţine în prezent.

 

Emil Boc: Vom avea guvern până pe 22 decembrie

Premierul desemnat, Emil Boc, a declarat, ieri, după întâlnirea PD-L - PSD, că renunţarea lui Theodor Stolojan nu a influenţat cu nimic cele convenite între cele două partide în cadrul Parteneriatului pentru România, liderul democrat-liberal susţinând că până în 22 decembrie România va avea Guvern.

Boc a afirmat că reprezentanţii celor două partide au decis, în cadrul întâlnirii de ieri, "să meargă înainte" conform calendarului stabilit înaintea retragerii lui Theodor Stolojan.

"Nu se schimbă nimic, mergem înainte şi ne ţinem de treabă", a spus Boc.

El a spus că România va avea un Guvern până în 22 decembrie şi că nimic din cele stabilite până acum între cele două partide nu a fost schimbat.

 

Geoană: Mergem înainte cu Guvernul PSD-PD-L

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, ieri, după întâlnirea PD-L - PSD, că se doreşte rămânerea în calendarul anunţat şi că astăzi va avea loc o nouă întâlnire între cele două formaţiuni pentru stabilirea structurii guvernului, discuţiile privind programului de guvernare fiind "practic finalizate".

Întrebat în legătură cu decizia lui Theodor Stolojan de a-şi depune mandatul de premier şi cu modul în care PD-L - PSD va depăşi acest obstacol, Mircea Geoană a apreciat că a fost vorba despre "o primă încercare a Parteneriatului pentru România", semnat duminică, o probă care a fost "tratată cu seriozitate".

"Vrem un Guvern cât mai repede" , a spus Mircea Geoană.

El a spus că în cadrul întâlnirii cu liderii PD-L s-au discutat şi motivele care au stat la baza deciziei lui Theodor Stolojan, dar şi despre structura viitorului Guvern.

"Mâine dimineaţă (astăzi - n.r.) vom finaliza structura. Discuţiile sunt practic finalizate pe programul de guvernare. Ne vom întâlni mâine dimineaţă pentru a stabili structura Guvernului", a precizat Geoană.

"Vrem să rămânem în calendarul anunţat", a mai spus Geoană referindu-se la formarea noului Guvern PD-L - PSD, despre care a precizat că doreşte să fie gata până în 22 decembrie.

Mircea Geoană a insistat asupra seriozităţii celor doi parteneri care au semnat Parteneriatul pentru România şi a hotărârii acestora de a respecta cu seriozitate angajamentele asumate.

"Orice comentarii, orice speculaţii cu privire la parteneriatul nostru sunt simple speculaţii (...) A fost, dacă vreţi, şi o dovadă a seriozităţii şi responsabilităţii noastre", a spus Geoană.

Întrebat în legătură cu motivele care l-au determinat pe Theodor Stolojan să îşi depună mandatul, Geoană a spus că este vorba despre "o chestiune discutată de colegii de la PD-L în forul lor interior".

"Am fost şi noi informaţi", a adăugat el.

"Mergem înainte cu Guvernul PSD - PD-L, PD-L - PSD stabilit ieri seară", a spus Geoană, care a adăugat că în cadrul discuţiei cu liderii PD-L s-a făcut de asemenea o analiză a situaţiei politice create ca urmare a deciziei lui Theodor Stolojan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolo s-a retras, Boc, desemnat premier .
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Stolo s-a retras, Boc, desemnat premier5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stolo s-a retras trimis de
(17 dec 2008, 08:27:20
URA... MA BUCUR CA BASI... NU MAI CASTIGA ALEGERILE LA PRESEDINTIE. ASTA ESTE SIGUR. TOATA LUMEA A DAT VINA PE STOLO - LA BASI... NU... .. .....???? - DISCUTAM DUPA REVIZUIREA CONSTITUTIEI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei