Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2008 - Anul XIII, nr. 295 (3976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Registre de reclamaţii şi sesizări, în cabinetele medicilor de familie şi ale dentiştilor

Medicii de familie şi doctorii dentişti trebuie să aibă în cabinete registre pentru evidenţe specifice, printre care şi unul pentru reclamaţii şi sesizări din partea pacienţilor, dar şi pentru evidenţa incidentelor şi a reacţiilor adverse, şi pentru substanţele toxice, potrivit unui proiect al MSP.

Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) a supus dezbaterii publice două proiecte de ordin de ministru privind aprobarea grilei de control a cabinetelor de medicină dentară şi a celor de medicină de familie, având ca scop o mai bună organizare a unităţilor, cât şi a evidenţei activităţii doctorilor.

În cabinetul medicului de familie trebuie să existe materiale privind programul de activitate, drepturile şi obligaţiile pacienţilor, pachetul minim de servicii ce pot fi oferite, cât şi preţurile pentru eventuale servicii.

Cabinetul medicului de familie trebuie să cuprindă, potrivit proiectului de act normativ, o sală de aşteptare, cabinet de consultaţii şi grup sanitar pentru pacienţi, sală de tratament şi grup sanitar pentru personal, vestiare, cabinet pentru vaccinări şi spaţiu pentru recoltarea şi depozitarea unor probe biologice pentru analize. De asemenea, în cabinet trebuie să existe ecograf şi electro-cardiograf (EKG).

Medicii trebuie să aibă documente cu evidenţe specifice, precum lista asiguraţilor, lista de capitaţie actualizată, fişe de consultaţii, registrul de consultaţii, evidenţă cronici, registrul de vaccinări, registrul gravidelor, registrul de tratamente, de programări, de vizite la domiciliu, registrul unic de control, acte pentru evidenţa incidentelor şi reacţiilor adverse, registrul pentru boli transmisibile, pentru medicamente stupefiante şi psihotrope, pentru reclamaţii şi sesizări şi formulare tipizate pentru diverse nevoi.

Proiectul rămâne în dezbatere publică până în 14 ianuarie 2009.

Personal încadrat trebuie să poarte ecuson, să aibă certificat de liberă practică sau dovada că este membru al Colegiului Medicilor, precum şi asigurare de malpraxis. De asemenea, personalul trebuie să facă un controlul medical periodic.

Proiectul de act normativ mai prevede ca deşeurile medicale să fie depozitate în spaţii speciale. În plus, cabinetul va avea spaţii frigorifice şi de sterilizare, proprii sau în comun cu alte cabinete.

Pentru cabinetele de medicină dentară, doctorii vor fi obligaţi să afişeze la loc vizibil preţurile practice în respectiva unitate. Medicii dentişti pot realiza sterilizarea în cabinetul personal, în comun cu alţi doctori sau pot angaja o firmă pentru această acţiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Registre de reclamaţii şi sesizări, în cabinetele medicilor de familie şi ale dentiştilor .
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Registre de reclamaţii şi sesizări, în cabinetele medicilor de familie şi ale dentiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei