Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comănescu:

Există premise ca românii care se întorc în ţară să aibă locuri de muncă

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat, ieri, că vor exista "premise" pentru ca românii care doresc să se întoarcă în ţară să aibă locuri de muncă, adăugând că are încredere că sistemul bancar românesc este unul solid şi că există rezerve valutare.

El a făcut aceste declaraţii răspunzând unei întrebări referitoare la existenţa unei strategii a MAE în contextul în care, din cauza crizei economice, tot mai mulţi români doresc să se întoarcă acasă.

"Ca o observaţie mai degrabă generală, suntem martori cu toţii la dezbaterile din presă privind criza financiară şi economică (...) După părerea mea, fenomenele cu care ne confruntăm în această etapă de criză financiară sunt rezultatul în bună măsură al unei rupturi între economia reală şi componentele financiare", a spus ministrul.

"Sistemul bancar românesc, şi cred că trebuie să dăm crezare guvernatorului Băncii Naţionale şi nu numai, este un sistem bancar solid", a spus ministrul, adăugând că există rezerve valutare solide.

Lazăr Comănescu a adăugat că aceste elemente şi fondurile de care România va beneficia din partea Uniunii Europene sunt "ingrediente" care " ne dau motive să privim lucrurile mai optimist decât ar putea-o face alte ţări mai apropiate sau mai puţin apropiate de noi".

"Guvernul a luat deja măsuri în această privinţă – e vorba de planul anunţat cu circa două săptămâni în urmă, alocarea celor zece miliarde de euro", a amintit ministrul.

Potrivit lui Comănescu, "aceste motive de optimism sau de mai puţin pesimism decât în alte părţi reclamă punerea la punct a unor politici care să fie şi implementate şi puse în operă şi eforturi serioase pentru asigurarea continuării creşterii economice".

"Vor exista şi premise pentru ca acei români care vor dori să se întoarcă – şi personal doresc să se întoarcă cât mai mulţi – să aibă locuri de muncă", a spus Comănescu.

"Ministerul Muncii, în colaborare cu MAE, a lansat bursa locurilor de muncă, proces care va continua. Dar nu MAE este cel care defineşte unde sunt locuri de muncă. Ministerul ajută, sprijină în termenii cei mai activi posibil acţiunile stabilite la nivel de Guvern şi la nivel de ministere cu responsabilităţi în materie, dedicate acestor obiective", a mai spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Există premise ca românii care se întorc în ţară să aibă locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Există premise ca românii care se întorc în ţară să aibă locuri de muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Exista premise trimis de
(29 nov 2008, 10:43:26
Exista premise ca ei sa nu se intoarca.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei