Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unităţile şcolare, obligate să comunice cu părinţii şi să reducă violenţa

Instituţiile din învăţământul preuniversitar trebuie să asigure o comunicare permanentă cu părinţii, să introducă programe de diminuare a violenţei în şcoală, iar cadrele didactice trebuie să demonstreze un nivel ridicat de cunoaştere a activităţii în cadrul unităţii şcolare.

Toate aceste obligaţii vor fi considerate standarde de referinţă şi indicatori de performanţă pentru evaluarea şi asigurarea calităţii în învăţământul preuniversitar, conform unei hotărâri aprobate, marţi, de Guvern.

Conform noului act normativ, instituţiile de învăţământ vor fi obligate să comunice sistematic cu părinţii şi cu ceilalţi beneficiari de învăţământ din comunitate, să implementeze programe şi să dispună măsuri de diminuare a violenţei în şcoală, precum şi să demonstreze, la un interval de trei ani, că au înregistrat progrese în ceea ce priveşte amenajarea, dotarea şi întreţinerea spaţiilor şcolare, administrative şi auxiliare, ca şi în ceea ce priveşte utilizarea spaţiilor, în privinţa dotării cu fond de carte, material informatic, în utilizarea bibliotecii şcolare.

 

Campanii de prevenire

Personalul şcolii va trebui să demonstreze abilităţi în ceea ce priveşte modul de organizare internă, de luare a deciziilor, de comunicare. Totodată, personalul şcolii, beneficiarii educaţiei şi, după caz, părinţii, trebuie să se implice în mod sistematic în campaniile de prevenire a comportamentelor dăunătoare sănătăţii, se arată în hotărâre.

Cadrele didactice trebuie să demonstreze un nivel ridicat de cunoaştere a activităţii şcolii. Totodată, fiecare cadru didactic va descrie, pentru fiecare grupă/clasă şi elev/student, punctele tari şi cele slabe privind realizarea obiectivelor curriculare. Acestea vor folosi cu precădere stimulente pozitive (laudă, încurajare), iar rezultatele şcolare vor fi înregistrate şi comunicate, după caz, părinţilor.

Echipamentele, materialele, mijloacele de învăţământ şi auxiliarele curriculare vor fi adaptate la nevoile speciale identificate, se mai arată în actul normativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unităţile şcolare, obligate să comunice cu părinţii şi să reducă violenţa.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unităţile şcolare, obligate să comunice cu părinţii şi să reducă violenţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei