Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 nov 2008 - Anul XIII, nr. 280 (3961)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sandero a obţinut trei stele din cinci la testele EuroNCAP la protecţia pasagerilor adulţi

Modelul Dacia Sandero a fost testat de EuroNCAP şi a obţinut trei stele din cinci posibile la protecţia pasagerilor adulţi, patru stele din cinci în cazul ocupanţilor copii şi o stea din patru la siguranţa oferită pietonului, în eventualitatea unui impact, a anunţat EuroNCAP.

Organizaţia a testat atât modelul fără pachetul de siguranţă, cât şi maşina care are elemente de protecţie suplimentare.

Modelul de bază este echipat cu două airbag-uri frontale (pentru şofer şi pasagerul din dreapta) şi senzori de efort la centurile de siguranţă.

Pachetul de siguranţă are în plus două airbag-uri laterale pentru torace şi două pentru cap, precum şi pretensionare pentru centurile de siguranţă.

EuroNCAP a acordat modelului de bază trei stele (pasageri adulţi), patru stele (pasageri copii), respectiv o stea (pietoni).

Dacia Sandero echipată cu pachetul de siguranţă a obţinut patru stele la protecţia pasagerilor adulţi, din cinci posibile. La impactul lateral, acest model a obţinut rezultate semnificativ mai bune decât versiunea de bază, iar la simularea ciocnirii laterale cu un stâlp Sandero a obţinut punctajul maxim, menţionează EuroNCAP.

Maşina fără pachetul de siguranţă a obţinut 24 de puncte la protecţia pasagerilor adulţi, 38 de puncte în cazul ocupanţilor copii şi 8 puncte la securitatea oferită pietonilor.

Dacia Sandero echipată cu dotările din pachetul suplimentar a obţinut în plus şapte puncte la protecţia pasagerilor adulţi, în timp ce la celelalte capitole punctajul este identic.

Directorul de produs Sandero la nivel mondial, Sophie Albertus, declara pentru MEDIAFAX, la jumătatea lunii iunie, că modelul Sandero în versiunea cu patru airbag-uri a fost proiectat să obţină patru stele din cinci posibile la testele EuroNCAP.

Pe pagina de internet a EuroNCAP nu este menţionat numărul de stele obţinute de modelul cu patru airbag-uri în plus faţă de versiunea de bază.

Rezultatele obţinute Sandero sunt apropiate de cele ale Logan, care are însă trei stele din cinci la protecţia pasagerilor copii.

EuroNCAP notează că în cazul unui impact frontal habitaclul rămâne nedeformat, deşi unele puncte de sudură de la baza montanţilor parbrizului au cedat. Din cauza unor elemente ale bordului, există pericolul rănirii genunchilor şi femururilor, atât în cazul şoferului, cât şi în cel al pasagerului din dreapta.

Sandero oferă posibilitatea montării unui scaun pentru copil, cu orientare spre înapoi, pe scaunul din dreapta şoferului, cu condiţia ca airbag-ul pentru pasager să poată fi dezactivat (pentru a nu răni copilul - n.r.). Cu toate acestea, informaţiile furnizate şoferului în legătură cu statutul airbag-ului (dacă este dezactivat sau nu - n.r.) "nu sunt suficient de clare", menţionează EuroNCAP.

"Eticheta de avertizare privind pericolele folosirii unui scaun pentru copii cu orientare spre spate, fără dezactivarea în prealabil a airbag-ului, au fost neclare şi neataşate definitiv", arată EuroNCAP.

De asemenea, nici bara de protecţie din faţă şi nici partea din faţă a capotei nu au obţinut puncte pentru protecţia pietonilor.

EuroNCAP (European New Car Assessment Programme) este un organism european independent, înfiinţat în anul 1997, care realizează teste de impact pentru determinarea gradului de siguranţă al maşinilor noi. EuroNCAP este susţinut de şapte guverne europene, de Comisia Europeană şi de asociaţii ale consumatorilor din ţările UE.

Organizaţia a anunţat, la începutul lunii noiembrie, că maşinile care nu au în dotarea standard sistemul electronic al stabilităţii (ESP) nu vor mai putea obţine cinci stele la testele de siguranţă realizate începând cu luna septembrie a anului viitor, decizia fiind luată pentru a creşte gradul de securitate oferit de automobile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sandero a obţinut trei stele din cinci la testele EuroNCAP la protecţia pasagerilor adulţi.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sandero a obţinut trei stele din cinci la testele EuroNCAP la protecţia pasagerilor adulţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei