Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reacţiile oamenilor politici la demiterea lui Adomniţei

Politicienii au comentat, ieri, decizia primului ministru Călin Popescu-Tăriceanu de a-l înlocui din funcţia de ministru al Educaţiei pe Cristian Adomniţei.

 

Orban: Aş fi preferat să i se ofere posibilitatea să-şi dea demisia. Ministrul Transporturilor, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, a declarat că măsura de revocare a ministrului Educaţiei este una normală, dar a menţionat că ar fi preferat ca ministrului Cristian Adomniţei să i se dea posibilitatea să-şi dea demisia.

"E o măsură normală, dar aş fi preferat ca ministrului Adomniţei să i se dea posibilitatea să-şi dea demisia", a susţinut Ludovic Orban.

Liderul PNL a menţionat că colegului său de cabinet ar fi trebuit să i se dea posibilitatea de a-şi da demisia cu atât mai mult cu cât, Adomniţei anunţase, încă de luni, în BPC, că demisia sa e la dispoziţia partidului.

 

Bolcaş: Adomniţei nu trebuia să fie numit ministru. Vicepreşedintele PRM, Lucian Bolcaş, a declarat că premierul Tăriceanu a avut o reacţie întârziată, menţionând că ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, nu trebuia să fie revocat, ci trebuia să nu fie numit în această funcţie de ministru.

"Domnul Tăriceanu are reacţii întârziate. Domnul Adomniţei nu trebuia revocat, el nu trebuia să fie numit în această funcţie de ministru, pentru că modul său de comportare în legătură cu legea privind majorarea salariilor profesorilor a fost ruşinos. A fost şi va rămâne o ruşine acest ministru ", a susţinut Lucian Bolcaş.

 

PDL cere demisia Guvernului. Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a cerut demisia Guvernului, arătând că intenţia de a-l scoate ţap ispăşitor pe Cristian Adomniţei nu se susţine, pentru că responsabilitatea pentru criza actuală din România este a lui Călin Popescu Tăriceanu, ca premier şi ca lider PNL.

"Guvernul României nu mai este un partener credibil nici pentru sindicate, nici pentru patronate, nici pentru societatea civilă. Nu mai este un partener pentru societatea românească în ansamblu. Acesta este rezultatul incompetenţei, uneori a prostiei, lipsei de responsabilitate şi a unei guvernări de şantaj PNL-PSD”, a acuzat Adriean Videanu.

Liderul PDL a susţinut că realitatea economică "dificilă" a României nu este rezultatul majorării salariilor profesorilor sau măririi pensiilor, ci al neîncrederii în guvern.

 

PC: Decizia era una aşteptată. Partidul Conservator consideră că decizia de înlocuire din funcţie a ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, era una aşteptată, pe fondul ultimelor evenimente, a declarat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, deputatul Bogdan Ciucă.

Bogdan Ciucă a precizat că schimbarea ministrului Adomniţei nu rezolvă problemele de fond din sistemul de învăţământ, care este unul neperformant atât pentru elevi şi părinţi, cât şi pentru cadrele didactice.

"O reformă a educaţiei trebuie să fie mai performantă decât gestul de schimbare a unui ministru", a adăugat Ciucă.

 

Marko Bela: Divergenţă între premier şi Adomniţei. Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că, în opinia sa, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a fost schimbat din funcţie din cauza unei divergenţe între acesta şi premierul Tăriceanu.

"Este clar că a apărut o divergenţă între primul-ministru Tăriceanu şi ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei. Dacă premierul nu a fost de acord cu deciziile acestuia, atunci s-a ajuns la această concluzie (a revocării din funcţia de ministru, nr.), a declarat liderul UDMR, Marko Bela.

 

Diaconescu: Prea puţin şi prea târziu. Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat că decizia premierului Tăriceanu de a-l revoca din funcţie pe ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, este una "nervoasă", care dovedeşte absenţa oricărei strategii sectoriale în domeniul educaţiei.

"Este evident faptul că, în actualul moment, Guvernul, confruntat cu o criză faţă de care nu mai are soluţii, a început să ia decizii nervoase, nemotivate, care dovedesc absenţa oricărei strategii sectoriale în domeniul educaţiei. Spunem foarte clar faţă de aceste hotărâri luate în câteva minute: este prea puţin şi este prea târziu", a precizat Diaconescu.

El a arătat, totodată, că, dacă soluţia premierului de a rezolva criza din sistemul de educaţie este demiterea ministrului de resort, atunci ieşirea din criza financiară, pe cale logică, ar fi demiterea ministrului Finanţelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reacţiile oamenilor politici la demiterea lui Adomniţei.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reacţiile oamenilor politici la demiterea lui Adomniţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei