Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Producătorii şi importatorii să ţină cont că 3,5 milioane de pensionari iau compensate

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, nu este de acord cu majorarea preţurilor la medicamente, întrucât din cele 4,5 milioane de pensionari, 3,5 milioane primesc reţete compensate în diverse grade, iar toţi oamenii cu venituri reduse trebuie să aibă acces la medicaţie.

Reprezentanţii producătorilor şi distribuitorilor de medicamente s-au întâlnit, marţi, cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu şi conducerea direcţiei farmaceutice a MSP.

"Am reuşit, cred eu, să avem poziţii clare şi să stabilim un calendar al întâlnirilor pentru perioada următoare, astfel încât să nu punem în pericol aprovizionarea cu medicamente a populaţiei'', a spus demnitarul.

Nicolăescu a precizat că, în următoarele zile, direcţia farmaceutică din MSP va face o evaluare a planurilor stabilite marţi, urmând ca până săptămâna viitoare, de comun acord, să fie găsite soluţii care să asigure continuitatea aprovizionării cu medicamente.

"Vreau să înţelegeţi că nu sunt de acord cu majorarea preţurilor la medicamente. Am spus producătorilor şi importatorilor să ţină cont de faptul că din cele 4,5 milioane de pensionari, 3,5 milioane primesc reţete compensate în diferite grade de compensare. Aceştia trebui să-şi poată lua produsele'', a adăugat ministrul.

Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM), Robert Popescu, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu mai poate exista un flux de medicamente importate dacă Ministerul Sănătăţii Publice nu îşi îndeplineşte "obligaţia legală de a le recalcula preţul".

Motivul blocajului financiar întâmpinat de distribuitorii de medicamente de import este evoluţia cursului valutar din ultima perioadă, respectiv deprecierea monedei naţionale, precum şi refuzul Ministerului Sănătăţii Publice de a ajusta trimestrial preţul acestora, conform legii.

Potrivit Ordinului 612, "preţurile pentru medicamentele româneşti şi din import avizate şi care pot fi revizuite, de regulă anual, vor fi considerate maximale şi vor fi ajustate trimestrial, pe bază de catalog ce va fi vizualizat pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Producătorii şi importatorii să ţină cont că 3,5 milioane de pensionari iau compensate.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Producătorii şi importatorii să ţină cont că 3,5 milioane de pensionari iau compensate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei