Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 sep 2008 - Anul XIII, nr. 230 (3911)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu elimină plafoanele la medicamente compensate

Ministrul Sănătăţii, vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu, a anunţat, ieri, la finalul BPC, că Guvernul va adopta, mâine, o Hotărâre de Guvern de eliminare a plafoanelor din farmacii pentru eliberarea medicamentelor compensate.

"Am prezentat o informare BPC şi, începând cu data de 1 octombrie, plafoanele la farmacii în România se vor desfiinţa. În acest sens vom pregăti o hotărâre de guvern pe care o vom aproba în şedinţa de miercuri, care va permite ca această măsură luată astăzi să fie aplicată chiar cu data de 1 octombrie. Asta înseamnă că, atunci când un cetăţean primeşte o reţetă în regim de compensare, el se va adresa farmaciei, în orice zi, la orice oră şi nu vor mai fi probleme de eliberare de medicamente", a susţinut Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a explicat că măsura privind eliminarea plafoanelor a fost decisă ieri din punct de vedere politic, în cadrul BPC.

"De aproximativ doi ani am crescut prin bugetul fiecărui an în parte sumele alocate pentru eliberarea medicamentelor în regim compensat, indiferent că această compensare a fost de 50, 90 sau de sută la sută, şi atunci capătă nivelul de gratuitate din preţul de referinţă. Au fost şi momente în care unele farmacii îşi terminau plafoanele înainte de sfârşitul lunii şi rămâneau oameni de pe o lună pe alta cu reţete, cu prescripţii medicale, fără să poată să le ia de la farmacii în regimul de compensare prescris de medic. Anul acesta credem că am creat toate condiţiile prin care putem să controlăm şi să stăpânim sistemul de eliberare a medicamentelor în România", a spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că PNL consideră că tot ceea ce a făcut Guvernul până acum îl îndreptăţeşte să decidă o asemenea atitudine corectă, care înseamnă încă o dovadă că reforma începută cu doi ani şi jumătate în urmă produce efecte pentru cetăţeni. El a anunţat că Hotărârea de Guvern va fi prezentată tehnic, miercuri, după şedinţa de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu elimină plafoanele la medicamente compensate.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu elimină plafoanele la medicamente compensate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei