Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2008 - Anul XIII, nr. 225 (3906)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asiguraţii CASCO implicaţi în accidente fără victime nu vor mai trece pe la Poliţie pentru acte

Şoferii care au poliţe CASCO implicaţii în accidente de circulaţie soldate doar cu avarierea propriului vehicul vor putea solicita asigurătorului, de la 1 ianuarie 2009, documentele pentru reparaţia maşinii fără să mai fie necesară deplasarea asiguratului la Poliţie.

"Suntem conştienţi de faptul că pentru asigurători implementarea acestor norme va însemna un efort suplimentar de resurse umane şi timp. Pentru asiguraţi, însă, aceste norme sunt o alternativă la actuala procedură, ceea ce înseamnă practic o economie de timp prin eliminarea drumului la unitatea de poliţie", a declarat preşedintele CSA, Angela Toncescu.

Prevederea este inclusă în Ordinul 12/2008 al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), publicat în Monitorul Oficial la finele lunii iulie.

Potrivit actului normativ, companiile de profil emit asiguraţilor lor CASCO, la cerere, începând cu 1 ianuarie 2009, documentele pentru repararea vehiculelor, inclusiv în cazul în care se constată daună totală şi maşina nu mai poate fi reparată.

Asigurătorul va elibera documentele pentru începerea lucrărilor de reparare a vehiculului după ce posesorul poliţei CASCO îl va înştiinţa despre pagubele produse fie într-un accident de circulaţie din care a rezultat numai avarierea propriei maşini, fie în alte împrejurări decât un accident de circulaţie.

În aceste două situaţii, deplasarea asiguratului CASCO la Poliţie nu mai este necesară, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Declaraţiile de accident şi documentele de începere a lucrărilor pentru repararea vehiculului vor fi emise de asigurători şi vor conţine informaţiile prevăzute în anexele Ordinului 12/2008.

Potrivit actului normativ, eliberarea documentului de începere a reparaţiilor nu constituie nota tehnică finală de constatare a daunelor şi nici obligaţie de plată din partea asigurătorului.

Potrivit CSA, numărul poliţelor CASCO în vigoare la 30 iunie se situa la circa 1,3 milioane, emise de 26 societăţi de profil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asiguraţii CASCO implicaţi în accidente fără victime nu vor mai trece pe la Poliţie pentru acte.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asiguraţii CASCO implicaţi în accidente fără victime nu vor mai trece pe la Poliţie pentru acte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CASCO trimis de
(24 sep 2008, 17:36:02
ASA DA!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei