Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2008 - Anul XIII, nr. 184 (3865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

26 de elicoptere pentru dotarea Inspectoratului de Aviaţie

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) intenţionează să achiziţioneze 26 de elicoptere, pentru dotarea Inspectoratului de Aviaţie, licitaţia urmând să înceapă în septembrie.

Potrivit anunţului de intenţie publicat, miercuri, de MIRA, valoarea estimată a bunurilor şi serviciilor contractate, 26 de elicoptere, piese de schimb şi servicii aferente, este de 247 de milioane de euro, fără TVA.

Data prevăzută pentru începere procedurilor de adjudecare este 25 septembrie 2008. Contactele încheiate cu operatorii economici străini vor fi derulate de S.C. Comicex S.A. în numele şi pentru autoritatea contractantă, MIRA, iar participanţii la licitaţie sunt obligaţi să respecte prevederile OUG 189/2002, privind operaţiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cu modificările şi completările ulterioare.

Guvernul a autorizat MIRA, în aprilie, să încheie în acest an angajamente legale peste limita creditelor bugetare aprobate prin buget, până la nivelul maxim al creditelor de angajament.

Unul dintre obiectivele ministerului pentru acest an este creşterea capacităţii de reacţie/intervenţie în cazul urgenţelor civile. Pentru realizarea acestui obiectiv, ministrul de resort, Cristian David, a propus demararea unor programe multianuale pentru achiziţionarea de elicoptere şi autospeciale de intervenţie la situaţii de urgenţă.

Astfel, MIRA va cheltui peste 1,6 miliarde lei (circa 447 milioane euro) pentru achiziţionarea de elicoptere, aparatură medicală, autospeciale de intervenţie în situaţii de urgenţă şi realizarea sistemului de evidenţă informatică a cazierului judiciar.

Fondurile vor fi utilizate şi pentru realizarea unei noi etape de dezvoltare a reţelelor de voce-date.

"Prin achiziţia de elicoptere şi înfiinţarea unor centre operaţionale zonale se va asigura acoperirea teritoriului României şi creşterea performanţei în ceea ce priveşte viteza de reacţie, flexibilitatea şi mobilitatea intervenţiilor. Astfel, se va reduce timpul de intervenţie determinat de necesitatea utilizării în teritoriu a aeronavelor din Bucureşti, consumul redus de resursă de zbor, sprijinirea imediată a administraţiilor locale în rezolvarea problemelor populaţiei aflate în dificultate, inclusiv prin îndeplinirea misiunilor medicale în timpi optimi", se arată într-un comunicat al Guvernului.

În prezent, din cele 12 elicoptere existente în dotarea ministerului, doar patru au o vechime în exploatare mai mică de zece ani, arată sursa citată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 26 de elicoptere pentru dotarea Inspectoratului de Aviaţie.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
26 de elicoptere pentru dotarea Inspectoratului de Aviaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Voi trimis de
( 7 aug 2008, 11:17:15
am si eu o intrebare-a cui e comicex asta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei