Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 aug 2008 - Anul XIII, nr. 183 (3864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UE trimite ajutoare ţărilor afectate de inundaţii

Comisia Europeană şi statele membre UE oferă asistenţă României, Ucrainei şi Republicii Moldova, după valul de inundaţii de săptămânile trecute, prin activarea Mecanismului de Protecţie Civilă şi coordonarea acţiunilor de ajutorare de către experţi UE, potrivit unui comunicat de presă emis luni.

Mecanismul de Protecţie Civilă este un program comunitar al cărui scop este acela de a asigura o mai bună protecţie a oamenilor, a mediului şi a proprietăţilor, în cazul unor dezastre naturale sau tehnologice.

"Simpatizăm din tot sufletul cu familiile victimelor acestor inundaţii. Protecţia civilă este o problemă europeană şi mă bucur să văd că statele membre şi-au exprimat solidaritatea europeană, răspunzând generos cererilor de asistenţă făcute prin Centrul de Monitorizare şi Informare (MIC). Orice ţară - stat membru sau nu - este binevenită să ceară ajutor în vremuri de necesitate", a spus Stavros Dimas, comisar european pentru Mediu şi Protecţie Civilă.

Potrivit comunicatului de presă al Comisiei Europene, de luni, aceasta este dispusă să analizeze în detaliu posibilitatea ca UE să acorde ajutor financiar pentru reconstrucţia proprietăţilor distruse, dacă statele afectate vor cere acest lucru.

Bilanţul inundaţiilor din Ucraina arată că, până în acest moment, peste 15.000 de persoane au fost afectate de ploile masive şi apele ieşite din matcă, iar cel puţin 30 de persoane au murit. Şase regiuni ale ţării au fost inundate, cele mai afectate zone fiind cele din apropierea râurilor Prut şi Dniester.

În ceea ce priveşte Republica Moldova, 99 de case au fost distruse şi 882 inundate. Peste 700 de persoane au fost evacuate din 12 regiuni ale ţării, iar situaţia s-ar putea înrăutăţi, potrivit comunicatului UE, în contextul în care mai multe diguri de-a lungul râului Dniester au fost complet distruse.

UE a trimis şase experţi în respectivele zone, precum şi bărci, pompe, generatoare electrice şi cizme de cauciuc, toate acestea asigurate de Republica Cehă şi Estonia.

România a cerut ajutorul comunităţii europene în 29 iulie, primind aproape imediat ajutoare din partea Austriei, Slovaciei, Republicii Cehe, Suediei şi Lituaniei. Astfel, o parte din aceste ţări au pus la dispoziţia României 47 de generatoare electrice, în vreme ce Polonia a trimis 15.000 de metri pătraţi de stabilizatori geo-textili. O altă ofertă de generatoare electrice a venit, recent, din partea Elveţiei, tot prin MIC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UE trimite ajutoare ţărilor afectate de inundaţii.
 Vizualizări articol: 340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UE trimite ajutoare ţărilor afectate de inundaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei