Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2008 - Anul XIII, nr. 161 (3842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Director de liceu inculpat în fraudarea bacalaureatului, arestat

Directorul de studii al Liceului particular "George Pop de Băseşti", filiala Sighet, Meda Leordean, a fost arestată, ieri, în dosarul fraudării bacalaureatului la Sighetu Marmaţiei, dar susţine că este nevinovată şi că este scoasă "ţap ispăşitor".

"Sunt nevinovată, sunt doar un ţap ispăşitor", a spus Meda Leordean, pe holul Tribunalului Cluj, după ce judecătorii au decis să o aresteze, iar poliţiştii o conduceau în arest.

La rândul său, avocatul directorului, Veronica Gavriş-Todincă, spune că Meda Leordean a vrut doar să îşi ajute elevii.

"Clienta mea nu a făcut decât să repete acel obicei al protocolului şi acum este scoasă drept exemplu. Eu nu cred că Meda Leordean reprezintă un pericol social, mai ales că şi-a recunoscut faptele şi de aceea am atacat cu recurs sentinţa Tribunalului Cluj", a spus avocatul.

Directorul de studii al Liceului particular "George Pop de Băseşti", filiala Sighet, Meda Leordean, inculpat în dosarul fraudării bacalaureatului la Sighetu Marmaţiei, a fost arestat, ieri, de judecătorii Tribunalului Cluj, în timp ce eleva reţinută alături de aceasta va fi cercetată în libertate.

Meda Leordean a fost arestată pentru 29 de zile de judecătorii Tribunalului Cluj, iar imediat avocatul acesteia a declarat recurs la această măsură.

Magistraţii au respins însă propunerea DNA privind arestarea elevei Ileana Botici, reţinută miercuri alături de Leordean, şi au dispus cercetarea sa în stare de libertate.

La ieşirea din sala de judecată, Ileana Botici, în vârstă de 33 de ani, a declarat plângând: "Sunt nevinovată, sunt o elevă".

Sentinţa Tribunalului Cluj poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare.

 

Şi-au recunoscut faptele

Directorul de studii al Liceului particular "George Pop de Băseşti", filiala Sighet, Meda Leordean, şi tânăra de 33 de ani, ambele reţinute în cazul fraudării bacalaureatului de la Sighetu Marmaţiei, şi-au recunoscut faptele în faţa judecătorilor Tribunalului Cluj.

Avocatul Vasile Moldovan, care o reprezintă pe eleva Ileana Botici, a declarat, la ieşirea de la audieri, că atât clienta sa, cât şi Meda Leordean au recunoscut, în cele din urmă, faptele, iar procurorii au cerut arestarea acestora pe motiv că ar reprezenta un pericol public.

"Clienta mea a recunoscut că a adunat sume de bani de la peste 120 de elevi, este vorba de un total de peste 100.000 de lei, iar în schimbul banilor aceştia urmau să îşi promoveze bacalaureatul, fără a li se spune exact cu ce note", a spus Moldovan.

Potrivit sursei citate, la locuinţa în care era găzduit preşedintele comisiei de bacalaureat din Grupul Şcolar de Industrie Mică şi Servicii din Sighetu Marmaţiei, Virgil Ispas, conferenţiar dr. la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, nu s-a găsit nici o sumă de bani, astfel că, în timp ce Leordean şi Botici au calitatea de inculpat, Ispas este doar învinuit în dosar.

Conform avocatului, în dosar sunt implicaţi 120 de elevi şi aproximativ 50 de profesori, existând zece CD-uri cu transcrieri ale unor convorbiri telefonice şi înregistrări video din timpul examenului.

 

Protocolul, interzis clar de minister

Reprezentanţii MECT au anunţat, în 20 iunie, că se interzice cu desăvârşire colectarea sau favorizarea colectării fondurilor materiale sau băneşti de la candidaţi, de la părinţii acestora sau de la orice persoană care are rude în rândul candidaţilor. Persoanele surprinse săvârşind astfel de fapte riscă sancţiuni disciplinare, materiale, administrative, civile sau penale, după caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Director de liceu inculpat în fraudarea bacalaureatului, arestat.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Director de liceu inculpat în fraudarea bacalaureatului, arestat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei