Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iul 2008 - Anul XIII, nr. 161 (3842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 1.500 de şoferi au obţinut fraudulos permisul auto în Argeş

Peste 1.500 de persoane, între care şi şoferi de transport persoane şi tiruri au "promovat" examenul auto la Argeş, permisul pentru analfabeţi ajungând la 10.000 de euro, reiese din declaraţiile date procurorilor de persoanele cercetate în dosarul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, ieri, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire a arestării preventive în cazul celor 20 de persoane implicate în scandalul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş, în schimbul unor sume importante de bani.

O parte dintre persoanele acuzate în acest dosar au început să facă declaraţii procurorilor, deşi iniţial "profitaseră" de dreptul de nu declara nimic.

"În acest sens urmărirea penală a relevat că sunt peste 1.500 de persoane care, urmare a activităţii infracţionale cercetate în acest dosar, au beneficiat de obţinerea frauduloasă a permisului de conducere, în cele mai multe cazuri fiind atribuite permise valabile pentru categoriile C, CE (autovehicule de mare tonaj şi cu remorcă) şi D (autovehicule de transport persoane), uneori permisele fiind eliberate chiar fără ca titularii acestora să susţină în fapt proba de traseu din cadrul examenului de obţinere a permisului de conducere (în condiţiile în care de cele mai multe ori, persoanele respective nu au efectuat nici măcar ore de conducere în cadrul unei şcoli de şoferi)", este concluzia anchetatorilor.

Procurorii mai arată, în actele trimise instanţei, că, cu ocazia percheziţiei de la sediul Serviciului Permise Auto Argeş din 16 iunie, s-au găsit 13 chestionare cu întrebări pentru obţinerea permisului de conducere corespunzător categoriei B, şi 14 chestionare cu întrebări pentru categoria C pe care erau însemnate răspunsurile corecte, printr-un punct aplicat cu carioca în dreptul unora dintre enunţurile întrebărilor conţinute de respectivele chestionare.

"Cu privire la aceste înscrisuri, învinuitul Mihai Crăciun a confirmat (prin declaraţiile date la 18 şi 19 iunie) că acele chestionare au fost utilizate începând cu luna ianuarie 2006 de către membrii grupării infracţionale din care fac parte şi Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, Daniel Zidaru, Vasile Voinea, pentru a facilita anumitor candidaţi (...) promovarea frauduloasă a probei de sală, funcţionarii anterior menţionaţi asigurând totodată aceloraşi candidaţi să fie declaraţi admişi în mod nelegal şi la proba de traseu", se mai arată în dosarul eliberării frauduloase de permise auto în Argeş.

Şi la percheziţia de la domiciliul şefului Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, anchetatorii au descoperit lucruri inedite. Surse judiciare au declarat că Vlăsceanu a încercat să ascundă banii în cele mai "surprinzătoare" locuri, până şi în halatul de baie.

 

Zece mii de euro, permisul pentru analfabeţi

Poliţistul Mihai Crăciun a declarat procurorilor că cel puţin doi ofiţeri, Vasile Voinea şi Daniela Zidaru se "îngrijeau" de candidaţii speciali. "Unul dintre examinatori avea sarcina de a indica respectivilor candidaţi să ocupe în sala de examen anumite locuri prestabilite, iar un alt examinator (de regulă, Daniel Zidaru sau Vasile Voinea) le punea la dispoziţie chestionarele pe care erau însemnate răspunsurile corecte", a spus acesta procurorilor.

"Acelaşi învinuit a menţionat că, pentru racolarea candidaţilor care beneficiau de acest tratament preferenţial, funcţiona o înţelegere între funcţionarii de la Serviciul Permise Auto Argeş şi ceilalţi membri din grupare care racolau persoane interesate să obţină permisul de conducere, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 700 de euro şi 4.500 de euro, ajungând uneori chiar la 10.000 de euro în cazul candidaţilor analfabeţi", se mai precizează în actele procurorilor.

Şi preotul Constantin Floroiu a dat declaraţie, după ce iniţial refuzase să comunice cu anchetatorii. Floroiu a mărturisit în 27 iunie implicarea în reţeaua de la Argeş, menţionând că în perioada septembrie 2007- iunie 2008 a facilitat pentru aproximativ 20 de candidaţi obţinerea permisului de conducere, scop pentru care a remis lui Voinea Vasile prin Mandu Daniel Paul sume cuprinse între 1.500 şi 2.000 pentru fiecare candidat, iar în alte cazuri a dat cu titlul de mită lui Codruţ Gheorghe Vlăsceanu diferite materiale de construcţii în valoare de aproximativ 2.000- 25.000 de lei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.500 de şoferi au obţinut fraudulos permisul auto în Argeş.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 1.500 de şoferi au obţinut fraudulos permisul auto în Argeş5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Permise in Arges? trimis de
(11 iul 2008, 14:17:11
La Suceava nu verifica nimeni cati cretini si analfabeti dar rasi pe cap sunt soferi? Va asigur ca sunt mai multi ca in Arges
2.   Mda trimis de
(11 iul 2008, 16:54:17
astia de la sv probabil stiu impartirea mai bine decat aia din arges
2.1  RE: Mda trimis de
(13 iul 2008, 17:27:50
In Suceava s-au obtinut foarte multe permise fara examinare, fara examinare medicala, fara examinare psihologica. Instructorii sunt cei care intretin aceasta modalitate de lucru. Deasemenea, se da mita pentru obtinerea permisului indiferen de categoria auto.
3.   Militia trimis de
(11 iul 2008, 20:44:34
cautati si verificati si la sv ca stiu sigur ca ca sa obtinut permise fara examinari
3.1  RE: Militia trimis de
(13 iul 2008, 09:34:49
S-au luat permise cu spaga la greu,in Suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei