Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2008 - Anul XIII, nr. 150 (3831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvernul limitează creditele persoanelor cu handicap, după ce acestea au cumpărat iahturi şi şalupe

Creditele care pot fi contractate de persoanele cu handicap, cu o dobândă suportată de stat, pentru cumpărarea unui autoturism sau adaptarea locuinţei au fost limitate până la 10.000 de euro, după ce s-a constatat că în baza acestui drept au fost achiziţionate autoturisme de lux, şalupe sau iahturi.

Limitarea valorii creditului acordat acestei categorii de persoane a fost decisă de Guvern în şedinţa de marţi, printr-o ordonanţă de urgenţă care modifică Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Executivul a introdus şi condiţia ca împrumutul astfel contractat să fie returnat într-un interval de maximum cinci ani.

Legislaţia permite persoanelor adulte cu handicap grav şi accentuat să contracteze un credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat, prin bugetul Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achiziţionarea unui singur mijloc de transport şi pentru adaptarea unei locuinţe conform nevoilor de acces, cu condiţia plăţii la scadenţă a ratelor creditului.

Ordonanţa de marţi a Guvernului înlocuieşte sintagma "achiziţionarea unui singur mijloc de transport" cu "achiziţionarea unui singur autoturism", pentru a clarifica sensul actului normativ.

"În mod evident, scopul acordării acestor facilităţi este acela de a asigura unui număr cât mai mare de persoane cu handicap grav şi accentuat posibilitatea de a-şi achiziţiona un autoturism adaptat nevoilor speciale ale acestora sau, după caz, posibilitatea de a-şi modifica locuinţa conform nevoilor individuale de acces. În urma aplicării acestor prevederi legale, s-a constatat de Ministerul Economiei şi Finanţelor faptul că se acordă credite de către orice instituţie financiară, la orice nivel de dobândă, pentru orice tip de mijloc de transport, indiferent de valoarea acestora şi pentru orice perioadă de creditare, fapt care conduce la dobânzi ce depăşesc preţul mijlocului de transport", se arată în nota de fundamentare a ordonanţei.

Imprecizia prevederilor a creat posibilitatea achiziţionării a oricărui tip de mijloc de transport, altele decât autoturisme, incluzând şalupe şi iahturi.

"În urma analizei a rezultat faptul că, în perioada mai-decembrie 2007, au fost încheiate 533 contracte de subvenţionare a dobânzii, iar în condiţiile în care nu a existat nici o restricţie privind valoarea autoturismului şi nici o limită a dobânzii subvenţionate s-a constatat că au fost achiziţionate autoturisme de lux, iar perioada de rambursare a creditelor variază între 36 luni şi 296 luni, în unele cazuri dobânda depăşind nivelul creditului acordat", se mai arată în nota de fundamentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul limitează creditele persoanelor cu handicap, după ce acestea au cumpărat iahturi şi şalupe.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul limitează creditele persoanelor cu handicap, după ce acestea au cumpărat iahturi şi şalupe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei