Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

17.000 de secţii de votare pentru locale

Cele peste 17.000 de secţii de votare care vor fi organizate la nivel naţional pentru alegerile locale din iunie au fost delimitate şi numerotate, ieri, într-o videoconferinţă cu prefecţii de la sediul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

Astfel, la nivel naţional sunt organizate 17.305 secţii de votare, din care 5.871 în municipii, 1.572 în oraşe şi 9.862 în comune, potrivit unui comunicat de presă al MIRA.

Totodată, în videoconferinţa cu prefecţii au fost desemnaţi preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie şi locţiitorii acestora şi au fost instruiţi preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie.

Prefecţii au stabilit sediile birourilor electorale de circumscripţie şi programul de activitate al acestora. De asemenea, au fost confecţionate ştampilele birourilor electorale de circumscripţie şi au fost predate preşedinţilor acestora.

Instituţiile prefectului au iniţiat şi procedurile pentru confecţionarea ştampilelor de control ale birourilor electorale ale secţiilor de votare.

În perioada următoare vor fi stabilite, la nivelul fiecărei prefecturi, unităţile care vor realiza tipărirea buletinelor de vot, conform procedurii de achiziţii publice. Această etapă a fost încheiată în patru judeţe, respectiv Alba, Botoşani, Harghita şi Hunedoara, se arată în documentul de la MIRA.

Întreaga cantitate de hârtie necesară tipăririi buletinelor de vot va fi pusă la dispoziţia judeţelor, prin instituţiile prefectului, de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat.

Guvernul a aprobat, în 12 martie, un set de zece hotărâri pentru organizarea la 1 iunie a primului tur al alegerilor locale, iar al doilea tur de scrutin la 15 iunie, fondurile alocate fiind de 66 milioane lei, dublu faţă de 2004.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 17.000 de secţii de votare pentru locale.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
17.000 de secţii de votare pentru locale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei