Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 apr 2008 - Anul XIII, nr. 83 (3764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avertisment

Termen de două luni pentru numărul 112

Comisia Europeană a transmis Guvernului scrisoarea prin care este formulat ultimul avertisment legat de numărul unic de urgenţă 112 şi a cerut ca problemele legate de funcţionarea sistemului să fie rezolvate în maximum două luni, până la 4 iunie 2008, înainte de sesizarea Curţii Europene de Justiţie

"Comisia a solicitat României ca problemele privind funcţionarea sistemului 112 să fie rezolvate într-un termen limită de două luni", a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocănea.

El a precizat că Ministerul Comunicaţiilor pregăteşte un răspuns la scrisoarea CE.

Analiza şi măsurile care vor fi adoptate pe termen scurt astfel încât serviciul 112 să funcţioneze conform solicitărilor Comisiei Europene, care a transmis României un ultim avertisment, vor fi discutate la începutul săptămânii viitoare, luni, 14 aprilie.

 

Normele europene.

Comisarul european pentru telecomunicaţii, Viviane Reding, a amintit că normele UE în domeniul telecomunicaţiilor cer ca statele membre să se asigure că serviciile de urgenţă pot fi apelate gratuit prin numărul unic 112. Statele membre trebuie să garanteze, de asemenea, că operatorii de telecomunicaţii furnizează serviciilor de urgenţă informaţiile privind localizarea apelantului pentru apelurile către numărul 112, efectuate de pe telefoane fixe sau mobile.

"Deşi numărul 112 este disponibil în România, se trimite un aviz motivat, deoarece informaţiile cu privire la localizarea apelantului nu sunt încă puse la dispoziţia serviciilor de urgenţă în cazul apelurilor efectuate de pe telefoane mobile", a spus oficialul european.

Surse oficiale au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX că procedura de infringement începută împotriva României continuă, deoarece Comisia Europeană solicită ca numărul unic de urgenţă să funcţioneze eficient.

"Chiar dacă Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care asigură finanţarea sistemului, Comisia Europeană consideră că acest lucru nu este suficient, ci doreşte ca mecanismul să funcţioneze eficient. Problema sistemului 112 continuă să fie un punct sensibil în relaţia cu CE, care trebuie rezolvat", au afirmat atunci sursele citate.

Guvernul a anunţat, în luna martie, după aprobarea unei ordonanţe de urgenţă, că va finanţa sistemul naţional pentru apeluri de urgenţă 112 de la bugetul de stat, timp de cinci ani, cu o sumă anuală de 38 milioane lei, şi va conferi Ministerului Comunicaţiilor şi Autorităţii de Reglementare atribuţii suplimentare pentru reducerea numărului de apeluri false.

Executivul a decis totodată ca amenda minimă pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112 să fie majorată de cinci ori, de la 100 lei, limită stabilită în 2002, la 500 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termen de două luni pentru numărul 112.
 Vizualizări articol: 353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termen de două luni pentru numărul 1120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei