Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2008 - Anul XIII, nr. 79 (3760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bush: Înţeleg frustrarea românilor privind vizele

Preşedintele SUA George W. Bush a declarat, ieri, răspunzând unei întrebări, că înţelege frustrarea românilor în ceea ce priveşte vizele, a spus că a discutat acest subiect cu Traian Băsescu şi că vor colabora pentru îmbunătăţirea situaţiei.

Bush a spus că a încercat să convingă Congresul să modernizeze legea vizelor, că aceasta a fost modificată, dar conţine încă anumite obstacole pentru ţări precum România.

George W. Bush a afirmat că l-a asigurat pe preşedintele Traian Băsescu că vor colabora astfel încât să fie respectată legea americană, dar să existe şi o îmbunătăţire a situaţiei în ceea ce priveşte călătoriile românilor şi a dat exemplul celor care vor să-şi viziteze rudele din Statele Unite.

Bush a spus că preşedintele român a expus problema vizelor foarte "articulat".

"Unul din avantajele unei prietenii puternice este că el (preşedintele Traian Băsescu - n.r.) nu s-a sfiit să îmi spună ce gândeşte", a spus Bush.

El a adăugat că Băsescu i-a spus că politica americană legată de vize trebuie să ia în considerare şi trecutul, dar şi prezentul şi viitorul României.

George W. Bush a mai spus că înţelege frustrările poporului român în această privinţă.

 

Modernizarea legii vizelor.

"Cetăţenii spun: «Stai un pic, noi contribuim cu militari în Irak şi cu toate astea nu suntem trataţi ca alte state din Uniunea Europeană». Şi aceste frustrări sunt de înţeles, aşa că m-am adresat Congresului şi am încercat să îl determin să modernizeze Legea vizelor şi, deşi au făcut-o, încă are bariere pentru naţiuni precum România", a spus Bush.

El a spus că l-a asigurat pe Traian Băsescu că partea americană va colabora pentru îmbunătăţirea legii şi pentru "înţelegerea contradicţiilor".

"Aşadar, este de sperat ca noua lege, precum şi colaborarea noastră să permită românilor să îşi poată vizita mai uşor rudele din SUA", a spus Bush.

Preşedintele SUA a menţionat, însă, că trebuie ca toată lumea să ia în considerare situaţii în care cineva s-ar putea duce în Statele Unite pentru a nu se mai întoarce.

În opinia sa, este necesar să fie luate în considerare şi situaţii în care cineva "îşi vizitează o rudă îndepărtată sau un văr uitat, zice «Hello!», vede cum e America".

 

Colaborare cu autorităţile române.

În încheierea declaraţiei sale, Bush s-a referit şi la colaborarea cu autorităţile române în privinţa vizelor.

"Am discutat despre subiectul vizelor, este clar că există o frustrare în rândul populaţiei din România, am explicat prevederile noii legislaţii americane referitoare la vize şi lucrăm împreună cu Guvernul român pentru respectarea legislaţiei americane şi pentru a satisface cererile puternicului şi bunului nostru aliat", a spus Bush.

După ce a răspuns la întrebarea legată de vize, Bush a mulţumit ziariştilor, ca şi cum conferinţa s-ar fi încheiat.

Traian Băsescu a intervenit însă, spunând că doreşte să facă o completare.

"Două probleme delicate şi care sunt vizibile pentru publicul român au fost abordate: atât problema vizelor, cât şi problema Teo Peter. La amândouă sperăm să găsim rapid şi decizia pe care domnul preşedinte Bush a luat-o a fost ca în perioada imediat următoare să demarăm pentru vize mecanismele bilaterale", a adăugat Băsescu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bush: Înţeleg frustrarea românilor privind vizele.
 Vizualizări articol: 564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bush: Înţeleg frustrarea românilor privind vizele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei