Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 apr 2008 - Anul XIII, nr. 79 (3760)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestaţii?

50 de persoane ridicate de poliţie în capitală

Şeful Poliţiei Capitalei Marian Tutilescu a declarat, ieri, că, dintre 50 de persoane au fost ridicate în zona Timpuri Noi din Bucureşti.

Chestorul principal de poliţie Marian Tutilescu a declarat într-o conferinţă de presă că ieri, la ora 12.00, la ieşirea din curtea societăţii din zona Timpuri Noi, directorul acesteia a remarcat o autospecială cu produse inflamabile care vroia să intre, motiv pentru care i-a cerut paznicului să închidă poarta.

Patru persoane din maşină şi din curtea interioară a societăţii l-au agresat pe director şi pe angajatul care a sărit în ajutorul acestuia. O patrulă de jandarmi aflată în zonă a observat incidentul şi a solicitat intervenţia echipajelor Jandarmeriei, a precizat şeful Poliţiei Capitalei. Tutilescu a mai spus că intervenţia a fost în exclusivitate a jandarmilor şi că nu poate face precizări despre cum a decurs aceasta.

Şeful Poliţiei Capitalei a mai spus că după ce jandarmii au intrat în hală, au identificat 46 de persoane, numărul acestora crescând apoi la 54, acestea fiind conduse la sediile secţiilor de poliţie din sectorul 3. Tutilescu a precizat că s-a decis transportarea lor la mai multe secţii de poliţie pentru a simplifica activitatea de identificare.

"Din persoanele conduse la secţie, 17 erau femei şi, după identificare, s-a dispus de îndată să fie lăsate să plece. Una dintre ele a fost transportată la spital pentru că acuza dureri în zona gambei. În ce priveşte naţionalitatea persoanelor identificate, 22 sunt cetăţeni germani, doi cehi, 26 români, unul moldovean, unul portughez, unul spaniol şi unul polonez", a precizat Marian Tutilescu.

 

Plângeri pentru agresiuni.

Totodată, chestorul principal Marian Tutilescu a mai spus că în cadrul actelor procedurale au fost audiate persoanele vătămate şi directorul societăţii a fost consultat de medicii legişti, în paralel efectuându-se identificarea persoanelor aduse la secţiile de poliţie. După clarificarea situaţiei medico-legale a victimei, s-a trecut la recunoaşterea agresorilor din grupul de persoane.

Tutilescu a precizat că această procedură s-a încheiat la Secţia 11, de unde au fost lăsate să plece toate persoanele aduse pentru că nici una nu a fost recunoscută. În prezent, mai sunt 19 persoane la secţiile de poliţie, din care şapte la Secţia 10, opt la Secţia 12 şi patru la Secţia 23, unde are loc activitatea de recunoaştere, a adăugat şeful Poliţiei Capitalei.

Persoanele care vor fi recunoscute urmează să fie audiate şi se vor face actele procedurale specifice în acest caz. Şeful Poliţiei Capitalei a precizat că acestea ar putea fi acuzate cel puţin de infracţiuni de lovire şi alte violenţe.

"Celelalte persoane vor fi lăsate să plece imediat şi nu se pune problema altor contravenţii sau confiscarea materialelor, dacă acestea nu au caracter naţionalist care să fie împotriva legii", a declarat Tutilescu.

 

Fără arme.

Întrebat în legătură cu contractul de închiriere a halei de la Timpuri Noi, Tutilescu a spus că acesta a fost încheiat pe 11 martie şi include perioada summit-ului NATO, însă zona respectivă a fost ocupată de către aceştia cu mult timp înainte de începerea evenimentului.

El a adăugat că are informaţii că un cetăţean german condus la Secţia 10 de Poliţie a luat legătura cu Ambasada Germaniei şi a solicitat asistenţă judiciară, specificând însă că este bine tratat.

Întrebat dacă are informaţii despre existenţa altor grupuri de acest gen în Bucureşti, Tutilescu a răspuns că nu a primit până în prezent astfel de informaţii.

Şeful Poliţiei Capitalei a mai spus că în hala de unde au fost luaţi manifestaţii nu au fost găsite arme albe sau care să fie interzise de lege.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de persoane ridicate de poliţie în capitală.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
50 de persoane ridicate de poliţie în capitală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei