Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2008 - Anul XIII, nr. 56 (3737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii susţin că pacienţii se supără dacă nu le acceptă "atenţiile"

Mai mulţi medici din Bistriţa-Năsăud au declarat, ieri, în cadrul Adunării Generale a Colegiului Medicilor, că pacienţii, în special cei de la ţară, se supără dacă ei nu vor să le accepte darurile, deşi unele "atenţii" pe care le primesc de la ei sunt expirate.

Participanţii la Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud au luat în discuţie problema asocierii care se face între medici şi şpagă, iar mai mulţi dintre ei s-au declarat revoltaţi de faptul că se pune o etichetă pe tot corpul medical din România din cauza unor cazuri izolate care sunt îndelung mediatizate.

Medicul Aurelia Ştefan din localitatea Feldru a declarat în faţa colegilor săi că mai mulţi pacienţi au fost revoltaţi după ce nu a vrut să accepte "micile atenţii" cu care aceştia au venit la cabinetul ei.

"În urma unui act medical în care pacientul este nemulţumit, la ţară, dacă-l refuzi se supără foarte tare şi sunt situaţii în care se simte jignit şi te întreabă de ce nu vrei să iei ce ţi-a adus. Mă întreabă dacă eu consider că nu-i de ajuns, iar dacă-i spun că nu e cazul îmi răspunde că se supără şi că-i creşte tensiunea. S-au întâmplat lucrurile acestea, sunt reale, şi nu-i vorba de şpagă, ci de ce se întâmplă la sfârşitul actului medical. Poate că nu îţi trebuie lucrul respectiv, nici nu realizează că este expirată cafeaua pe care ţi-o aduce şi tu o pui imediat la gunoi. Este atunci considerată şpagă?", a întrebat retoric medicul Aurelia Ştefan, aprobată de colegii ei cu aplauze.

În schimb, medicii care lucrează în secţiile de Urgenţe şi Terapie Intensivă ale spitalelor au reclamat nivelul scăzut al salariilor.

"Doctorii sunt oameni, avem copii de crescut, trebuie să avem o viaţă decentă. Nu avem nevoie de ciocolată, cafea şi altele de la pacienţi. Fiecare medic trebuie să aibă salariul adecvat să-şi cumpere tot de ce are nevoie. Nu avem nevoie de nimic de la nimeni. Avem nevoie de salarii pe măsura muncii şi pregătirii noastre profesionale", a declarat un medic specializat în Terapie Intensivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii susţin că pacienţii se supără dacă nu le acceptă "atenţiile".
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii susţin că pacienţii se supără dacă nu le acceptă "atenţiile"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu ciuperci în crustă 4 porţii - 70 minute 1 pui potrivit1 lingură făină2 linguri unt1 lingură ulei2 cepe250g ciuperci50ml vin alb100ml smântână1 lingură pătrunjel verde1 lămâie1 ou200g aluat de foitaj Dezosaţi puiul şi... Citeşte