Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 mar 2008 - Anul XIII, nr. 52 (3733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noul ministru al Justiţiei preia, astăzi, portofoliul

Noul ministru al Justiţiei, avocatul Cătălin Predoiu, îşi preia oficial postul, astăzi dimineaţă, de la predecesorul său, interimarul Teodor Meleşcanu, într-o ceremonie care include semnarea unui protocol în acest sens.

Fotoliul de la Justiţie a rămas vacant în data de 9 decembrie, atunci când ministrul Tudor Chiuariu, şi-a prezentat public demisia de la conducerea ministerului. O zi mai târziu, preşedintele Băsescu a acceptat demisia.

Timp de mai bine de o lună, portofoliul Justiţiei nu a avut un titular.

Premierul a avut o tentativă de a o numi în funcţia vacantă pe Norica Nicolai, însă nominalizarea sa nu a fost validată de preşedintele Băsescu, acesta invocând o serie de evenimente din trecutul profesional al actualului senator liberal, fost procuror, dar şi un incident recent petrecut în Senat, în care Nicolai a fost implicată.

Refuzul preşedintelui de a o numi la MJ pe Norica Nicolai, validat şi de Curtea Constituţională, l-a determinat pe premierul Tăriceanu să-l numească interimar la Justiţie, în 15 ianuarie, pe ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu.

În ziua în care, potrivit Preşedinţiei, interimatul lui Meleşcanu expira, premierul a transmis preşedintelui Traian Băsescu propunea de numire a avocatului Cătălin Predoiu în funcţia de ministru al Justiţiei. Decizia a fost surprinzătoare şi a contrazis toate scenariile, inclusiv pe cel aprobat deja de conducerea liberală, respectiv mutarea lui Meleşcanu la Justiţie şi numirea lui Radu Stroe în fotoliul rămas astfel liber la Apărare.

Propunerea premierului a fost transmisă preşedintelui în cursul după-amiezii de vineri, dat fiind faptul că Preşedinţia lansase deja, mai devreme în aceeaşi zi, o invitaţie către premier pentru o întâlnire pe tema portofoliului Justiţiei.

În numai câteva ore, "propunerea" Predoiu a fost acceptată de preşedintele Băsescu, decretul de numire a acestuia în funcţie fiind semnat şi publicat în Monitorul Oficial. În aceeaşi seară, Predoiu a fost chemat la Cotroceni unde a depus jurământul, preluând astfel, oficial, funcţia de ministru al Justiţiei.

 

În topul avocaţilor.

Cătălin Marian Predoiu, noul ministru al Justiţiei, a fost plasat anul trecut pe locul doi în topul avocaţilor recomandaţi de firma de avocatură Cadwalader din Statele Unite, una dintre cele mai prestigioase companii din lume în domeniul comercial.

Cătălin Predoiu, născut la 27 august 1968, este asociat la casa de avocatură Zamfirescu, Racoţi, Predoiu, el figurând în Tabloul Uniunii Române a Barourilor ca avocat din 1 octombrie 1990.

Ediţia de anul trecut a catalogului internaţional Chambers Global a plasat societatea de avocaţi Zamfirescu, Racoţi, Predoiu în topul profesional al firmelor de avocatură din Romania în domeniile "Banking&Finance" şi "Corporate/Mergers&Aquisitions".

Predoiu este membru al PNL din 1991, potrivit vicepreşedintelui partidului Crin Antonescu.

Predoiu, este membru în Consiliul de Administraţie al CEC, asociat fondator la o casă de avocatură şi deţine participaţii la două firme de consultanţă pentru afaceri şi management.

El urmează să renunţe atât la poziţia deţinută la CEC, cât şi la calitatea de avocat, din motive de incompatibilitate.

Cătălin Predoiu va demisiona din Consiliul de Administraţie al CEC, a declarat preşedintele instituţiei de credit, Radu Gheţea.

"Pe durata mandatului de ministru al Justiţiei, calitatea de avocat a domnului Cătălin Marian Predoiu va fi suspendată pentru caz de incompatibilitate", se arată într-un comunicat al societăţii de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul ministru al Justiţiei preia, astăzi, portofoliul.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noul ministru al Justiţiei preia, astăzi, portofoliul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Berbecuţ cu spanac şi caju 200 g pulpa de berbecuţ100 g  spanac50 g caju50 ml ulei de măsline1 lingură smântână1 căţel de usturoi± sare, piper Caju-ul se prăjeşte în ulei de măsline. Berbecuţul se prăjeşte, separat, în ulei de măsline,... Citeşte