Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2008 - Anul XIII, nr. 34 (3715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Miron Cozma îi cere şefului statului să îi graţieze pe cei trei sindicalişti încarceraţi

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a declarat, ieri, la Lupeni, că îi va cere şefului statului, Traian Băsescu, graţierea celor trei sindicalişti încarceraţi.

Miron Cozma şi-a exprimat, la Lupeni, nemulţumirea faţă de numărul mic al participanţilor la marşul de solidaritate cu sindicaliştii încarceraţi, spunând că este surprins de lipsa de unitate a minerilor din Valea Jiului, care nu au o reacţie, deşi viaţa lor s-a degradat în ultima perioadă.

„Sunt cam puţini aici (la marş - n.r.), trebuia să vină măcar să-l vadă pe fostul lider de sindicat după zece ani. De fapt, singurii care au pierdut după momentul Cozia am fost noi, cei care au intrat în puşcărie, pentru că voi aţi avut de câştigat”, a declarat, în faţa oamenilor, Miron Cozma.

Potrivit acestuia, sindicaliştii nu au făcut altceva decât să lupte pentru drepturile minerilor.

„Ştiţi cum a fost pe vremea liderilor de sindicat şi stiţi cum e acum. Odată cu arestarea mea a dispărut şi sindicalismul din România. Am ajuns azi să nu pot intra în Petroşani, la mine acasă. Oare de ce le este teamă de mine?”, s-a întrebat Cozma.

 

Cozma îl acuză pe Iliescu

Cozma i-a acuzat pe Iliescu şi pe „acoliţii” săi că au dat o lege prin care fostul preşedinte al României să nu poată fi anchetat de Procuratura Militară, el fiind civil.

„Dacă Iliescu nu poate fi anchetat, atunci şi liderii noştri ar trebui puşi în libertate, pentru că ei au fost condamnaţi de procurorii militari chiar dacă erau civili”, a spus fostul lider al minerilor din Valea Jiului.

El a spus că îi va cere preşedintelui Traian Băsescu să îi graţieze pe Constantin Creţan, Dorin Loiş şi Vasile Lupu, încarceraţi în Penitenciarul Târgu-Jiu, respectiv la Bârcea Mare (judeţul Hunedoara). Cozma a afirmat că preşedintele are pârghiile legale pentru graţierea acestora.

 

O sută de persoane, la marşul de solidaritate

Aproximativ o sută de persoane au luat parte, ieri, la Lupeni, la marşul de solidaritate organizat de „Liga Muncitorilor, Şomerilor şi Defavorizaţilor Sociali Miron Cozma”, participanţii, în frunte cu Miron Cozma, cerând eliberarea din penitenciar a celor trei foşti lideri sindicali.

Marşul a început de la sediul din Lupeni al Ligii "Miron Cozma", participanţii parcurgând o distanţă de aproximativ 500 de metri pe bulevardul principal din localitate, până la monumentul minerului, unde au fost depuse coroane de flori.

Pe traseu, minerii, în frunte cu Miron Cozma, au scandat „Libertate” şi „Unitate”, cerând eliberarea lui Constantin Creţan, Dorin Loiş şi Vasile Lupu, încarceraţi în Penitenciarul Târgu-Jiu, respectiv la Bârcea Mare (judeţul Hunedoara).

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a făcut apel la autorităţile statului să îi elibereze pe cei trei foşti lideri ai minerilor condamnaţi în urma mineriadelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miron Cozma îi cere şefului statului să îi graţieze pe cei trei sindicalişti încarceraţi.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Miron Cozma îi cere şefului statului să îi graţieze pe cei trei sindicalişti încarceraţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(11 feb 2008, 23:40:34
ar fi bine sa-i cearsa

lui base sa-l trimita acolo de unde a venit!? ar fi bine pt societatea romaneasca!? NEVOIE DE EL!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limbă cu măsline 4 porţii – 90 minute 800g limbă de vită300g măsline negre100ml ulei 3 cepe 2 ardei graşi 4 roşii1 lingură bulion± sare, piper Opăreşte limba, curăţ-o de pieliţa albă, apoi pune-o la fiert la oala minune pentru 1 oră.... Citeşte