Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ordin executat

Meleşcanu a dat avizele pentru cei opt

Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, a transmis, ieri, la DNA şi DIICOT actele primite de la Preşedinţie pentru cei opt actuali şi foşti miniştri, pentru începerea urmăririi penale, demnitarul precizând că-şi declină orice responsabilitate în cauză.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a primit, aseară, documentele de la Ministerul Justiţiei în legătură cu avizele pentru declanşarea urmăririi penale în cazul celor opt foşti şi actuali miniştri, a confirmat Biroul de presă al Ministerulu Public.

"Ministrul interimar al justiţiei, domnul Teodor Meleşcanu, şi-a preluat funcţia cu intenţia clară de a respecta legea în toate împrejurările şi rămâne consecvent acestui deziderat, inclusiv în privinţa procedurii care trebuie urmată în cazul celor opt foşti şi actuali miniştri pentru care a fost cerută declanşarea procedurilor legale pentru începerea urmăririi penale", se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Potrivit sursei citate, ministrul Justiţiei nu cenzurează actele Preşedintelui României, "nu şi-a dorit şi nu doreşte să tergiverseze sau să blocheze cererile înaintate de către şeful statului, ci numai respectarea procedurilor, aşa cum sunt prevăzute de Legea 115/1999 privind răspunderea ministerială".

"Ministerul Justiţiei a făcut cunoscut faptul că, la documentaţia care însoţea cererile de declanşare a procedurilor legale pentru începerea urmăririi penale, trimisă ministrului justiţiei în data de 16 ianuarie, trebuiau ataşate şi dosarele cauzelor. Administraţia Prezidenţială a afirmat, în interpretarea proprie, faptul că dosarul cauzei este format numai din documentele constituite la Preşedinţie şi trimise ministrului justiţiei în data de 16 ianuarie a.c., respectiv cererea Preşedintelui României, referatele procurorilor de caz şi ale procurorilor şefi ai structurilor de parchet, toate în original", se mai arată în comunicat.

Astfel, Meleşcanu a dispus trimiterea documentele au fost trimise Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie în ziua de 22 ianuarie 2008.

 

Cereri şi avertizări.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, luni, într-o scrisoare, ministrului interimar al Justiţiei să trimită Parchetului cererea sa de începere a urmăririi penale în cazul celor opt foşti sau actuali demnitari, avertizându-l că dacă refuză ar săvârşi un abuz în serviciu, iar şeful statului nu va ezita să acţioneze.

Preşedintele Traian Băsescu l-a avertizat, duminică, pe ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, că, prin atitudinea în cazul celor opt miniştri pentru care şeful statului a cerut începerea urmăririi penale, se apropie de abuz în serviciu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut, miercurea trecută, ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codruţ Şereş şi Traian Decebal Remeş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Meleşcanu a dat avizele pentru cei opt.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meleşcanu a dat avizele pentru cei opt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte