Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 dec 2007 - Anul XII, nr. 317 (3681)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ordine

Peste 21.000 de poliţişti şi jandarmi, în noaptea de Revelion

Peste 21.000 de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică în toate judeţele ţării şi în Capitală, în noaptea de Revelion, aceştia fiind prezenţi în special în locurile unde se organizează petreceri în aer liber. 

Astfel, peste 11.000 de poliţişti, din care 9.000 de la Ordine Publică şi 1.500 de la Poliţia Rutieră, vor fi prezenţi, în noaptea de Revelion, în locurile publice şi pe arterele de circulaţie, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea evenimentelor rutiere şi fluidizarea circulaţiei, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii rutieri vor fi prezenţi permanent pe principalele drumuri naţionale, în special în locurile cu risc crescut de accidente şi la orele cu trafic intens.

Poliţişti din structurile de investigaţii criminale, intervenţii rapide, arme, explozivi, substanţe toxice şi de la alte formaţiuni vor fi prezenţi în principal în locurile în care vor avea loc concerte sau alte manifestări specifice pentru această perioadă (focuri de artificii, revelioane stradale sau pe pârtii), precizează Poliţia Română.

De asemenea, peste zece mii de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică cu ocazia Anului Nou, aceştia acţionând pentru prevenirea oricăror fapte antisociale şi a altor evenimente nedorite, pentru descurajarea infractorilor şi rezolvarea cât mai rapidă a sesizărilor.

Jandarmii vor fi prezenţi pe timpul manifestărilor desfăşurate în Capitală (în Piaţa Universităţii şi Piaţa George Enescu) şi în marile oraşe, în special în locurile în care vor fi organizate spectacole cu public numeros, cum ar fi de exemplu Braşov, Timişoara, Constanţa, Arad, Bacău, Brăila şi Cluj, unde sunt anunţate spectacole de Anul Nou şi la care sunt aşteptaţi să vină mulţi oameni.

De asemenea, echipaje de jandarmi vor patrula atât pe timp de zi, cât şi în noaptea de Revelion în zonele şi pe arterele intens circulate din Capitală şi din marile oraşe, în zonele aglomerate (gări, autogări, discoteci, lăcaşuri de cult), precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, parcuri).

Pentru prevenirea incidentelor, Jandarmeria sfătuieşte pe cei care vor participa la spectacolele din aer liber organizate de Revelion să nu aducă artificii, petarde, sticle ori cutii metalice cu băuturi alcoolice, să nu arunce obiecte către scenă şi să nu forţeze cordoanele de ordine.

Deţinerea, comercializarea sau folosirea, fără autorizare, a obiectelor pirotehnice constituie infracţiune, precizează Jandarmeria Română.

Numărul forţelor de ordine va fi suplimentat, în perioada sărbătorilor de iarnă, şi în zona staţiunilor şi a bisericilor, iar la punctele de trecere a frontierei vor fi luate măsuri pentru a preveni aglomerările pe sensurile de intrare şi ieşire din ţară. La nivelul frontierei, vor luate măsuri specifice pentru fluidizarea fluxul de persoane şi maşini în punctele de intrare/ieşire din ţară.

Persoanele care vor să sesizeze un eveniment pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau 956, numărul Jandarmeriei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 21.000 de poliţişti şi jandarmi, în noaptea de Revelion.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 21.000 de poliţişti şi jandarmi, în noaptea de Revelion3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cotlet de miel in foitaj 12 cotlete de miel500g aluat foitaj2 kiwi100g brânză camembert50 g unt± sare, piper Curăţă cotletele de pieliţe, tendoane şi eventuale aşchii de os rămase de la tranşare, spală-le, scurgele de apă şi şterge-le cu un... Citeşte