Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2012 - Anul XVII, nr. 124 (5029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un ziarist rus a fost agresat la Moscova, în urma unor declaraţii despre profetul Mahomed

Un jurnalist rus a fost agresat brutal şi rănit cu lovituri de cuţit, luni seara la Moscova, la două săptămâni după ce a provocat o reacţie vehementă a comunităţii musulmane, exprimându-şi în cadrul unei emisiuni de radio opinii considerate jignitoare la adresa profetului Mahomed, relatează AFP.

Ziaristul Serghei Aslanian, în vârstă de 46 de ani, specializat în automobilism în cadrul postului public de radio Maiak, a fost agresat la parterul imobilului în care locuieşte, de către un bărbat care i-a cerut să iasă, potrivit unui comunicat al poliţiei.

El "a declarat (poliţiştilor - n.r.) că un necunoscut a sunat la interfon şi i-a cerut să coboare invocând un pretext credibil", se arată în comunicat.

"Când a ajuns pe hol, necunoscutul l-a lovit în cap cu un obiect greu şi i-a aplicat lovituri superficiale de cuţit în piept, la gât şi la mână", precizează documentul.

Aslanian a fost internat într-un spital din Moscova. În opinia medicilor, viaţa acestuia nu este în pericol, potrivit agenţiei Itar-Tass.

Un oficial al postului de radio-televiziune, Serghei Arhipov, care i-a făcut o vizită la spital, a declarat că Aslanian i-a povestit că bărbatul care l-a agresat i-a strigat "nu îl iubeşti pe Allah" înainte de a-l lovi, potrivit Interfax.

Poliţia a declarat că a deschis o anchetă pentru "lovire şi vătămare".

Presa rusă insista marţi pe probabilitatea unei legături între agresiune şi opiniile exprimate pe postul Radio Maiac, la 14 mai, de către Aslanian.

Ziaristul spusese că profetul Mahomed "nu a fost un personaj religios, ci un om de afaceri", care a "rescris Biblia cum a putut" şi avea "probleme sexuale".

Aceste declaraţii au provocat reacţii vehemente în rândul comunităţii musulmane din Rusia.

Potrivit unei înregistrări video postate pe Internet, un imam din Tatarstan, o republică rusă cu majoritate musulmană, a anunţat că va depune plângere şi a declarat că autorii unor asemenea "insulte" la adresa religiei islamice trebuie "pedepsiţi".

Acesta a amintit precedentul caricaturilor lui Mahomed, publicate în 2005, de către un ziar danez, care au provocat reacţii foarte puternice în lumea musulmană şi o tentativă de asasinat asupra autorului acestora.

Muftiul Moscovei şi Rusiei Centrale, Albir Krganov, a criticat această agresiune, potrivit declaraţiilor citate de Interfax. "Aceasta este o provocare evidentă, iar forţele de ordine vor afla cine este în spatele ei", a declarat el.

Rusia, ţară cu o populaţie de 143 de milioane de locuitori, majoritatea de religie creştin ortodoxă, are o comunitate de 20 de milioane de musulmani, în special în Tatarstan şi în Caucazul de Nord.

Relaţiile dintre confesiuni s-au deteriorat în ultimii ani, pe fondul intensificării naţionalismului rus şi apropierii Kremlinului de Patriarhia ortodoxă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un ziarist rus a fost agresat la Moscova, în urma unor declaraţii despre profetul Mahomed.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un ziarist rus a fost agresat la Moscova, în urma unor declaraţii despre profetul Mahomed0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei