Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 apr 2011 - Anul XVI, nr. 77 (4675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şapte angajaţi ai ONU, între care şi un român, ucişi în Afganistan în urma unui atac împotriva sediului lor

Şapte angajaţi străini ai ONU, dintre care doi europeni, şi cinci manifestanţi afgani au fost ucişi în atacul comis de protestatari asupra biroului ONU din Mazar-i-Sharif, oraş situat în nordul Afganistanului, potrivit unui nou bilanţ anunţat de guvernatorul provincial, relatează AFP.

"Şapte angajaţi ai UNAMA (Misiunea ONU în Afganistan) au fost ucişi, dintre care cinci sunt nepalezi şi doi sunt europeni, un bărbat şi o femeie", a declarat Atta Mohammad Nour, guvernatorul provinciei Balkh, a cărei capitală este Mazar-i-Sharif.

"Cinci manifestanţi au fost ucişi şi 20 răniţi", a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă, afirmând că "peste 20 de insurgenţi implicaţi în atac au fost arestaţi".

Cetăţeanul român care ar fi decedat în Afganistan este angajat civil al ONU, cu statut de funcţionar internaţional, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Potrivit surselor citate, persoana respectivă nu este angajat al nici unei instituţii din România.

Detalii referitoare la identitatea persoanei vor fi făcute publice după anunţarea familiei.

"Nu era prevăzut ca manifestaţia să se îndrepte către birourile UNAMA, dar un grup de insurgenţi a mers să atace sediul UNAMA", a explicat guvernatorul.

Şeful poliţiei pentru nordul Afganistanului declarase anterior că opt membri ONU au fost ucişi.

Un purtător de cuvânt al ONU la New York a confirmat atacul, afirmând că sunt mai mulţi morţi în rândul personalului ONU, fără să precizeze numărul.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Mazar-i-Sharif, Lal Mohammad Ahmadzai, a declarat pentru AFP că insurgenţi "talibani s-au infiltrat printre manifestanţi".

Ahmadzai a afirmat, de asemenea, că doi dintre angajaţii ONU ucişi au fost decapitaţi, ceea ce un oficial provincial din cadrul poliţiei, generalul Abdul Rauf Taj, a dezminţit: "Nici unul nu a fost decapitat. Au fost împuşcaţi în cap", a declarat el.

Potrivit corespondentului AFP la Mazar-I-Sharif, violenţele continuau în jurul orei 18.30 (17.00 ora României) în oraş, unde se auzeau tiruri de arme uşoare şi deflagraţii, iar situaţia era extrem de confuză.

Manifestaţia a început în jurul orei 13.30 (12.00 ora României), după tradiţionala rugăciune de vineri, iar manifestanţii au atacat sediul UNAMA în jurul orei 15.00, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei.

Potrivit corespondentului AFP, manifestanţii erau în jur de 500.

"Unii aveau deja arme, alţii le-au luat de la gărzile de securitate ale biroului UNAMA", a explicat purtătorul de cuvânt al poliţiei, afirmând că insurgenţi "talibani s-au infiltrat în rândul manifestanţilor".

Manifestanţii au făcut o declaraţie prin care cere Guvernului afgan să "întrerupă orice relaţii diplomatice cu Statele Unite dacă acestea nu îl urmăresc în justiţie pe pastorul care a incendiat Coranul".

Ei au cerut, de asemenea, Parlamentului afgan să "declare ilegală prezenţa trupelor străine în Afganistan", unde se află aproximativ 132.000 de militari străini, dintre care două treimi americani.

La sfârşitul lui martie, un pastor integrist american şi-a pus în aplicarea ameninţarea de a arde public Coranul, în Florida.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte angajaţi ai ONU, între care şi un român, ucişi în Afganistan în urma unui atac împotriva sediului lor.
 Vizualizări articol: 345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şapte angajaţi ai ONU, între care şi un român, ucişi în Afganistan în urma unui atac împotriva sediului lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei