Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mar 2011 - Anul XVI, nr. 68 (4666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Teste de siguranţă eşuate şi uraniu peste capacitate la centrala Fukushima

Centrala nucleară avariată de la Fukushima a înregistrat unele dintre cele mai slabe rezultate la teste de securitate şi a fost "ticsită" cu mai mult uraniu decât era prevăzut, relatează The Daily Mail în ediţia electornică de marţi.

Inginerii americani care au conceput clădirea nu au prevăzut păstrarea combustibilului nuclear uzat între pereţii "subţiri" ai clădirilor reactorului, afectaţi de cutremurul de la 11 martie. Dar, înăuntrul acestora, la momentul producerii dezastrului, se afla echivalentul de bare de uraniu puternic radioactive utilizate în şase ani.

Oficiali din cadrul Guvernului japonez, companiei de electricitate şi autorităţii de reglementare vor trebui să explice, acum, de ce erau stocate înăuntrul clădirii aceste bare de combustibil nuclear uzat.

O alternativă mai sigură, dar mai scumpă, ar fi fost construirea de clădiri separate, special concepute pentru stocare de material nuclear. Dar cheltuielile au fost reduse, din ordinul directorului executiv Masataka Shimizu. Criza, care a ameninţat ţara cu un posibil "Armaghedon nuclear", a atras atenţia asupra procedurilor de securitate şi unui trecut de teste eşuate. Detaliile cu privire la stocarea barelor au apărut în înregistrarea unei prezentări a Tokyo Electric Power Co (TEPCO), în cadrul unei conferinţe organizate de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Între 2005 şi 2009, Fukushima a înregistrat cea mai mare rată de accidente din rândul marilor centrale nucleare japoneze, potrivit datelor colectate de Organizaţia Japoneză pentru Siguranţa Energiei Nucleare. Muncitorii centralei au fost expuşi unui nivel de radiaţie mai important decât orice alţi muncitori din domeniu, arată aceste date. Fukushima Daiichi a "forţat, în timp, limitele capacităţii de stocare a uraniului", porivit unei prezentări din noiembrie 2010.

Cercetătorul care a realizat prezentarea, Yumiko Kumano, din cadrul TEPCO, nu a putut fi contactat, pentru comentarii, iar un purtător de cuvânt al firmei a refuzat să discute pe aceste teme. Fukushima Daiichi este cea mai veche instalaţie nucleară a companiei, care s-a confruntat, în ultimii zece ani, cu o serie de incidente de securitate. În 2002, TEPCO a recunoscut că a falsificat date de securitate de la reactorul 1, iar în 2003 a închis toate cele 17 centrale nucleare ale sale, pentru a-şi asuma responsabilitatea scandalului şi o scurgere de combustibil la Fukushima.

În 2007, după un puternic cutremur în regiunea centralei nucleare Kashiwazaki-Kariwa din Niigata, TEPCO a raportat cu întârziere două scurgeri de radiaţii şi a calculat în mod eronat cantitatea de radiaţie emisă într-un al treilea incident. Şi autoritatea de reglementare japoneză a fost criticată. În 1999, un studiu comandat de Departamentul american al Energiei stabilea că muncitori din cadrul centralei Tokaimura, grav accidentaţi, au produs o reacţie nucleară în lanţ, din cauza pregătirii insuficiente. Datele sale arată că agenţia are câte doi inspectori pentru fiecare dintre cele 54 de centrale nipone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Teste de siguranţă eşuate şi uraniu peste capacitate la centrala Fukushima.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teste de siguranţă eşuate şi uraniu peste capacitate la centrala Fukushima0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei