Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mar 2011 - Anul XVI, nr. 61 (4659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nivelul apei în reactorul 2 al centralei Fukushima 1 a scăzut din nou

Nivelul apei în reactorul 2 al centralei nucleare Fukushima 1 a scăzut din nou, ceea ce împiedică răcirea barelor de combustibil, a relatat luni presa, citând operatorul Tokyo Electric Power (Tepco), transmite AFP.

Tepco a explicat anterior că a reuşit să injecteze apă de mare şi să scufunde la jumătate barele de combustibil nuclear, care au mai rămas o dată fără apă.

"Nivelul apei, care serveşte la răcire, a coborât din nou din cauza evaporării provocate de creşterea temperaturii", a explicat un expert citat de televiziunea NHK.

Dacă barele de combustibil nu sunt răcite, ele riscă să fisioneze şi să avarieze miezul reactorului, o situaţie periculoasă pe care vor să o evite echipele Tepco şi autorităţile.

Reactorul 2 este cel de-al treilea al acestei centrale, situate la 250 de kilometri de Tokyo, care se confruntă cu o serie de avarii, din cauza defectării sistemului de răcire.

Staţia sa de pompare a fost avariată de seismul puternic de vineri, urmat de un tsunami devastator.

Tepco a evocat de asemenea o creştere punctuală puternică a nivelului de radioactivitate în interiorul centralei, care are şase reactoare, dintre care trei sunt în prezent problematice.

Nivelul a crescut la 3.330 microsievert (de şase ori nivelul la care operatorul este obligat să declare starea de alertă). Totuşi, acesta a scăzut ulterior la 431 microsievert în cursul nopţii, a precizat Tepco.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a dat asigurări la rândul său că măsurătorile radioactivităţii din jurul centralei afişează un nivel acceptabil pentru oameni.

Autorităţile menţin însă la 20 de kilometri raza de evacuare a populaţiei în jurul centralei, care generează îngrijorări în toată lumea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nivelul apei în reactorul 2 al centralei Fukushima 1 a scăzut din nou.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nivelul apei în reactorul 2 al centralei Fukushima 1 a scăzut din nou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei