Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hosni Mubarak are interdicţie de a părăsi ţara, iar bunurile sale din Egipt sunt blocate

 

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak şi membrii apropiaţi ai familiei sale au primit interdicţie de a părăsi ţara, iar bunurile lor din Egipt sunt blocate, a anunţat luni o sursă judiciară egipteană, citată de AFP.

În afară de preşedinte, care a predat puterea sub presiunea străzii, la 11 februarie, această interdicţie o vizează pe soţia sa, Suzanne, pe cei doi fii ai săi, Alaa şi Gamal, şi pe soţiile lor, Heidi Rasekh şi Khadiga al-Gammal, potrivit acestei surse.

Mubarak, care a predat puterea armatei, în urma unei revolte populare de 18 zile, a plecat, de atunci, din Cairo, către staţiunea egipteană Sharm el-Sheik, la Marea Roşie, potrivit Guvernului.

Nici Mubarak şi nici membrii apropiaţi ai familiei sale nu au apărut, de atunci, în public.

La 21 februarie, justiţia egipteană a anunţat că a cerut blocarea averilor din străinătate ale fostului preşedinte şi ale membrilor apropiaţi ai familiei sale.

Potrivit cotidianului guvernamental Al-Ahram, familia Mubarak ar avea "conturi secrete în băncile egiptene". Cotidianul citează depozite, în aceste conturi, în valoare de 147 de milioane de dolari, pe numele lui Suzanne Mubarak şi de câte 100 de milioane de dolari pe numele lui Alaa şi al lui Gamal.

Familia Mubarak este suspectată că s-a îmbogăţit în ultimele trei decenii, perioadă în care s-a aflat la putere.

Corupţia sistemului politico-economic egiptean era una dintre principalele nemulţumiri ale manifestanţilor, care l-au îndepărtat pe Mubarak de la putere. Acest subiect alimentează, de asemenea, nemulţumirea socială şi cererile de creştere ale salariilor, care s-au multiplicat după îndepărtarea preşedintelui de la putere.

Duminică, justiţia egipteană a anunţat că fostul ministru al Afacerilor Interne, Habib el-Adli, urmează să fie judecat, începând din 5 martie, pentru spălare de bani.

Acest proces, ca şi cele contra miniştrilor Turismului, Zoheir Garranah, şi al Locuinţelor, Ahmad al-Maghrabi, dar şi contra omului de afaceri Ahmad Ezz, un apropiat al lui Gamal Mubarak, se va desfăşura în faţa unei instanţe penale, la Cairo.

Celor patru, ale căror conturi au fost blocate, li s-a interzis, de asemenea, să părăsească teritoriul egiptean, după care au fost plasaţi în detenţie preventivă.

Numeroase alte personalităţi sunt vizate de proceduri care le interzic să părăsească teritoriul egiptean sau de anchete financiare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hosni Mubarak are interdicţie de a părăsi ţara, iar bunurile sale din Egipt sunt blocate.
 Vizualizări articol: 982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hosni Mubarak are interdicţie de a părăsi ţara, iar bunurile sale din Egipt sunt blocate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei