Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 mar 2011 - Anul XVI, nr. 49 (4647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul britanic îl împiedică pe Muammar Kadhafi să recupereze un miliard de euro

 

Londra a anunţat luni că a deturnat un plan al liderului libian Muammar Kadhafi de a scoate din ţară bancnote însumând un miliard de euro, folosind, potrivit presei, subterfugii demne de un roman de spionaj, transmite AFP.

"Ministerul Finanţelor a intervenit pentru a bloca plecarea spre Libia a 900 de milioane de lire sterline, în bancnote", a afirmat premierul britanic David Cameron în faţa Camerei Comunelor, confirmând informaţiile de presă care descriu această operaţiune incredibilă.

Apropiaţi ai liderului libian, a cărui putere este din ce în ce mai ameninţată, au vrut să recupereze săptămâna trecută această sumă de bani plasată în valută locală în nord-estul Angliei, bancnotele fiind fabricate legal de o imprimerie britanică.

Alertaţi, oficiali din Ministerul Finanţelor au creat un scenariu plin de subterfugii, potrivit diverselor surse media, între care cotidianul de afaceri Financial Times.

Ministrul Finanţelor, George Osborne, a supervizat personal operaţiunea, serviciile sale realizând că erau necesare mai multe zile pentru obţinerea de documente legale care să blocheze ieşirea din Marea Britanie a seifurilor cu bancnote.

Serviciile vamale au creat atunci tot mai multe obstacole pentru a câştiga timp.

Potrivit presei, ele i-au înştiinţat mai întâi pe interlocutorii libieni că erau necesare mai multe zile pentru a pregăti operaţiunea şi a găsi un avion adecvat acestei încărcături speciale.

Când aliaţii lui Kadhafi au răspuns că o aeronavă era deja pregătită, vameşii au afirmat că acesta nu putea ateriza decât pe un mic aeroport din Kent, în sudul Angliei, la mai multe sute de kilometri de locul unde bancnotele erau depozitate.

Agenţii vamali au subliniat că un "convoi securizat" de 20 de vehicule de teren era necesar pentru a transporta toate seifurile, potrivit The Guardian.

Ca rezultat al acestor manevre, Osborne a obţinut între timp documentele care îl autorizau să oprească ieşirea din ţară a banilor.

Guvernul britanic a îngheţat duminică conturile din Marea Britanie ale colonelului Kadhafi şi ale familiei sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul britanic îl împiedică pe Muammar Kadhafi să recupereze un miliard de euro.
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul britanic îl împiedică pe Muammar Kadhafi să recupereze un miliard de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei