Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 oct 2010 - Anul XV, nr. 251 (4542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un italian cere autorităţilor britanice înapoierea unui papagal care vorbeşte italiana şi cântă

Un italian se judecă în Marea Britanie, cu autorităţile, cerând returnarea unui papagal, pe numele său Coco, ce vorbeşte italiana şi poate fluiera celebra canţonetă "O sole mio", relatează publicaţia express.co.uk.

Papagalul Coco, un gri african, este favoritul copiilor din parcul Harlow, din localitatea Essex. Cu toate acestea, presupusul său stăpân, italianul Angelo Ferlazzo, de 50 de ani, susţine că pasărea îi aparţine.

Presupusul stăpân spune că l-a cumpărat pe Coco de la un pet-shop local, în anul 1984, şi că a petrecut luni întregi antrenându-l să înveţe să vorbească. L-a învăţat chiar să converseze în italiană şi să fluiere celebra canţonetă "O sole mio".

Când mariajul lui s-a rupt, mai susţine italianul, câteva luni mai târziu de la cumpărarea papagalului, s-a mutat înapoi în Italia, lăsându-l pe Coco cu fosta sa soţie, în Marea Britanie.

Patru ani după aceea, el a revenit în Marea Britanie şi a vizitat Colţul Animalelor din Parcul Harlow, aflând astfel că papagalul său devenise atracţia principală a copiilor.

Angelo Ferlazzo a povestit cu lacrimi în ochi că-şi poate recunoaşte oriunde papagalul, pentru că este singurul care poate fredona conţoneta. "Vrem să fim din noi ca înainte, amândoi. Pasărea asta trebuie să aibă o familie", a arătat stăpânul papagalului Coco.

Acţiunea lui Ferlazoo de a-şi recupera pasărea, depusă la Consiliul din Harlow, a fost respinsă, chiar dacă italianul a promis înlocuirea lui Coco cu un alt papagal gri african.

Autoritatea de protecţie a animalelor din Marea Britanie, RSPCA, a arătat Consiliului din Harlow că, după nouă ani petrecuţi în acelaşi loc, mutarea papagalului va cauza acestuia stres şi distragere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un italian cere autorităţilor britanice înapoierea unui papagal care vorbeşte italiana şi cântă.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un italian cere autorităţilor britanice înapoierea unui papagal care vorbeşte italiana şi cântă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei