Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 aug 2010 - Anul XV, nr. 191 (4482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mocanu: O delegaţie română va merge pe 30 august la Paris pentru a discuta problema romilor

Secretarul de stat pentru problemele romilor în relaţia cu Franţa, Valentin Mocanu, a declarat ieri, că lucrează la elaborarea unei strategii privind integrarea romilor, pe care o va prezenta, în 30 august, la Paris, autorităţilor franceze.

Valentin Mocanu a precizat că vizita delegaţiei române la Paris are loc în contextul acţiunilor demarate de autorităţile franceze împotriva cetăţenilor de etnie romă.

Oficialii români urmează să discute cu ministrul francez al Imigraţiei, Eric Besson şi cu secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche.

Întrebat dacă autorităţile franceze au solicitat, la rândul lor, o vizită de lucru în România, secretarul de stat pentru problemele romilor în relaţia cu Franţa a precizat că la nivelul Ministerului de Externe se discută perfectarea unei astfel de vizite.

Valentin Mocanu a mai spus că până în prezent a avut întâlniri cu reprezentanţii ministerelor şi autorităţilor cu atribuţii în domeniu, dar şi cu cei ai organizaţiilor neguvernamentale, în perioada următoare urmând să fie stabilite o serie de măsuri.

"Dincolo de situaţia creată de declaraţiile autorităţilor franceze şi de măsurile anunţate, e nevoie să continuăm şi masurile interne de integrare", a mai spus Mocanu.

Întrebat care va fi mandatul delegaţiei române la Paris, secretarul de stat a răspuns că acesta va fi stabilit după finalizarea strategiei.

Ministrul francez de Interne, Brice Hortefeux, a promis în 28 iulie, în urma unei reuniuni la Palatul Elysee, că romii care comit delicte vor fi repatriaţi "aproape imediat" spre România şi Bulgaria.

Hortefeux a adăugat că jumătate dintre taberele ilegale de romi şi nomazi din Franţa vor fi desfiinţate în termen de trei luni. Ministrul a estimat la 300 numărul taberelor din ţară, care sunt adesea cartiere mărginaşe şi dintre care unele sunt, potrivit Guvernului, "surse de trafic ilicit, de exploatare a copiilor în scopul cerşetoriei, prostituţiei sau delincvenţei".

Valentin Mocanu a fost numit, printr-un ordin datat 29 iulie, secretar de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, desemnat "să gestioneze problemele romilor în relaţia cu Franţa, după ce Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a declarat că premierul român i-a promis "cu greu", în luna februarie, că va numi un secretar de stat pe tema integrării romilor, ceea ce nu a făcut.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mocanu: O delegaţie română va merge pe 30 august la Paris pentru a discuta problema romilor.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mocanu: O delegaţie română va merge pe 30 august la Paris pentru a discuta problema romilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei