Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 aug 2010 - Anul XV, nr. 183 (4474)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pelerinii vor plăti până la 30 de euro pentru a asista la slujbele Papei în Marea Britanie

Majoritatea pelerinilor vor fi nevoiţi să plătească până la 30 de euro pentru a asista la slujbele Papei Benedict al XVI-lea, în timpul vizitei acestuia în Marea Britanie, la 16-19 septembrie, a confirmat, miercuri, Biserica Catolică locală, evocând o "contribuţie sugerată", relatează AFP.

Slujba cea mai costisitoare va fi cea organizată duminică, 19 septembrie, la Birmingham, în centrul Angliei, în cursul căreia va fi beatificat cardinalul John Henry Newman, un protestant convertit la catolicism şi decedat în 1890.

Pelerinii vor trebui să achite 25 de lire sterline (30 de euro) pentru acoperirea costurilor călătoriei cu autocarul şi de închiriere a locului. Aceştia vor primi un săculeţ cu instrucţiuni, un CD comemorativ şi o carte poştală, a declarat un purtător de cuvânt al Bisericii Catolice a Angliei şi Ţării Galilor.

În total, vor fi puse în vânzare 70.000 de bilete, potrivit agenţiei italiene Ansa.

Pelerinii mai săraci se vor putea consola cu o slujbă celebrată la 16 septembrie la Glasgow, în Scoţia (nord), pentru care vor plăti 20 de lire sterline (24 de euro).

În schimbul acestei sume, ei vor avea privilegiul de a o auzi cântând pe Susan Boyle, descoperită la emisiunea "Britain's got talent". Odată cu biletul, ei vor primi un pachet ce va conţine un CD cu vizita Papei şi o carte de rugăciuni.

Contribuţia pentru reuniunea organizată în Hyde Park din Londra la 17 septembrie, în timpul căreia grupul The Priests va susţine un concert în faţa a 130.000 de persoane, a fost scăzută la cinci lire sterline, de la zece (12 euro) iniţial, dar nu include şi transportul.

Pentru purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, citat de cotidianul Il Corriere della Sera, este vorba despre o simplă contribuţie la cheltuielile generale. "Cei care nu vor putea să îşi permită, vor fi scutiţi". El nu a precizat însă în ce mod vor putea justifica pelerinii că nu au bani.

Contactat de AFP, Vaticanul a refuzat orice comentariu.

Dioceza Bisericii Catolice din Anglia şi Ţara Galilor şi cea a Bisericii Scoţiei trebuia să contribuie cu bani la această călătorie cu maşina, a explicat o purtătoare de cuvânt. "Fiecare dioceză este liberă să propună un mijloc pentru a contribui la fonduri (...) majoritatea a decis să ceară o contribuţie pelerinilor", a precizat ea.

Bugetul vizitei papale, care potrivit presei britanice se va ridica la aproximativ 23 de milioane de lire sterline (27,4 milioane de euro), generează o polemică în Marea Britanie, unde Guvernul va consacra între zece şi 12 milioane de lire sterline (12-14,5 milioane de euro) cheltuielilor pentru securitate.

Într-o ţară cu 4,2 milioane de catolici din 61 de milioane de locuitori, credincioşii care nu vor participa la ceremonii vor putea să cumpere suveniruri de pe Internet (www.thepapalvisit.org.uk), respectiv tricouri cu imagina Papei (22 de euro), rozarii negre (18 euro), lumânări (3,6 euro) sau ceşti de cafea (12 euro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pelerinii vor plăti până la 30 de euro pentru a asista la slujbele Papei în Marea Britanie.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pelerinii vor plăti până la 30 de euro pentru a asista la slujbele Papei în Marea Britanie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei