Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2010 - Anul XV, nr. 84 (4375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

NATO şi UE aduc un omagiu victimelor accidentului de la Smolensk

Consiliul Atlantic, structura supremă de decizie politică din cadrul NATO, a adus un omagiu solemn, ieri, celor 96 de victime ale accidentului aviatic de la Smolensk, în care care şi-a pierdut viaţa şi preşedintele polonez Lech Kaczynski, relatează AFP.

Secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen, şi reprezentanţii a 28 de state membre din cadrul organizaţiei cu sediul la Bruxelles au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor.

Preşedintele Comitetului militar al NATO, amiralul italian Giampaolo Di Paola, a salutat memoria şefului Statului Major al forţelor armate poloneze, generalul Franciszek Gagor, şi a altor oficiali ai armatei poloneze, dispăruţi în accident. "Aceasta este o tragedie îngrozitoare", a spus el.

Anterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a cerut jurnaliştilor veniţi să asiste la conferinţa de presă cotidiană a Comisiei să păstreze un minut de reculegere în memoria victimelor poloneze. În cartierul european din Bruxelles, toate drapelele UE sunt în bernă.

Aflat într-o deplasare la Parma, în Italia, Barroso a evocat din nou "tragedia în care Polonia şi tot poporul polonez au căzut de două zile".

"Este un şoc pentru noi toţi. Este un şoc pentru mine personal, deoarece îi cunoşteam personal pe preşedintele Kaczynski şi pe soţia sa. Această tragedie a provocat o emoţie foarte vie în toată Europa", a spus Barroso.

"În numele nostru colectiv, vreau să asigur poporul polonez de compasiunea şi susţinerea noastră. Pentru că l-am cunoscut bine pe preşedintele Lech Kaczynski, ştiu că era un mare patriot polonez, care a luptat pentru libertate şi solidaritate în ţara sa şi care dorea o Polonie democratică înt-o Europă mai puternică. A fost o persoană cu convingeri", a adăugat şeful Executivului european.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NATO şi UE aduc un omagiu victimelor accidentului de la Smolensk.
 Vizualizări articol: 930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NATO şi UE aduc un omagiu victimelor accidentului de la Smolensk0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate international

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei