Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 127 (5334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În primele patru luni

Aproximativ 150 de suceveni au luat diverşi microbi din spital, pe perioada internării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 150 de persoane s-au îmbolnăvit în primele patru luni ale anului în spitalele din judeţ, după ce au contractat diverşi microbi. Cifra nu reflectă însă nici pe departe realitatea, spun specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, potrivit cărora numărul îmbolnăvirilor pe perioada internării ar fi mult mai mare dacă doctorii nu s-ar feri să le raporteze.

Majoritatea persoanelor, care, potrivit statisticilor oficiale, s-au ales cu alte afecţiuni în timp ce se aflau în spital, au contractat infecţii respiratorii, urinare, digestive, de plagă chirurgicală şi cutanate (de piele).

Evidenţele DSP, instituţie care centralizează datele transmise de medici din teritoriu, arată că, în ianuarie, februarie, martie şi aprilie, din numărul total de persoane externate, de 36.236, 142 s-au ales cu o altă boală în perioada internării, aşa numita infecţie  nosocomială – 113 cu infecţii respiratorii, cinci cu infecţii digestive, patru cu infecţii urinare, câte una cu infecţii ale organelor genitale la femei şi cu infecţii cutanate, zece cu infecţii de plagă chirurgicală şi opt cu infecţii încadrate la „alte tipuri”.

 

13 cazuri de infecţii nosocomiale, în Spitalul Suceava, în primele patru luni ale lui 2013

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în primele patru luni ale lui 2013, din totalul de 18.298 persoane externate, 13 au contractat diverşi microbi în timp ce erau internate. Astfel, în ianuarie, au fost semnalate două cazuri de infecţii încadrate la „alte tipuri” şi câte un caz de infecţie urinară şi de plagă cutanată. În februarie, au fost consemnate trei infecţii de plagă chirurgicală şi una încadrată la „alte tipuri”, în timp ce în martie au fost înregistrate trei infecţii de plagă chirurgicală. În aprilie, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au fost raportate de către medici un caz de infecţie de plagă chirurgicală şi unul de infecţie încadrată la „alte tipuri”.

 

215 cazuri de infecţii nosocomiale, în primele patru luni din 2012, în spitalele din judeţ

De menţionat că, în primele patru luni ale anului trecut, la nivelul judeţului Suceava au fost înregistrate 215 cazuri de infecţii nosocomiale. În aceeaşi perioadă a lui 2012, în  Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au fost semnalate 56 de astfel de îmbolnăviri.

Infecţia nosocomială este infecţia dobândită de pacient în cursul spitalizării pentru o altă afecţiune (contaminarea virală sau bacteriană anterioară internării, cu manifestare clinică intraspitalicească, nu reprezintă o infecţie nosocomială), cel mai adesea manifestată clinic pe parcursul internării, dar posibil şi după externare.

Infecţiile contractate pe perioada internării reprezintă de fapt o fatalitate, neputând fi evitate nicăieri în lume, în ciuda profesionalismului actului medical. În Suceava, doctorii nu le raportează din frică, prudenţă sau dintr-un exces de autoprotecţie, dar şi din cauza unor „scăpări”, ca urmare a activităţii intense.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 150 de suceveni au luat diverşi microbi din spital, pe perioada internării.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Aproximativ 150 de suceveni au luat diverşi microbi din spital, pe perioada internării5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sucevenii au luat diversi microbi din spital... trimis de
( 6 iun 2013, 08:51:54
asa este, inclusiv microbul spagii, dar aici numarul este mult mai marehappy si l-au luat de la cele mai delicate lenjerese pana la cei mai "renumiti" medicilaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei