Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 82 (5289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Deputatul Ovidiu Iane solicită creşterea salariilor medicilor rezidenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Deputatul USL de Suceava Ovidiu Iane propune majorarea salariilor medicilor rezidenţi. Iane a arătat că această majorare ar putea fi suportată din economiile care se fac din reorganizarea şi restructurarea din sănătate. Deputatul USL a formulat o interpelare către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în care îi aduce aminte acestuia că la Adunarea Naţională a Colegiului Medicilor din România a declarat că nu există posibilitatea majorării salariilor în anul 2013. Ovidiu Iane a adus aminte şi de declaraţia premierului României, Victor Ponta, care a afirmat că toţi banii care vor fi economisiţi din reorganizarea sistemului de sănătate vor rămâne pentru acest domeniu de activitate.

„Dacă rămân toţi banii pe care i-am estimat, vom discuta cu Ministerul Finanţelor să-i putem duce spre o eventuală creştere a salariilor rezidenţilor. Că va fi o creştere cu 10%, că va fi cu 13%, mi-e greu să spun”, a precizat deputatul USL de Suceava.

În interpelarea adresată lui Eugen Nicolăescu, Ovidiu Iane a făcut referire şi la afirmaţiile acestea cu privire la reorganizarea spitalelor şi modificarea statutului medicilor din România. Ovidiu Iane a arătat că Eugen Nicolăescu a declarat că „politicile publice trebuie să se schimbe în acest domeniu. Să regândim statutul medicului şi din punct de vedere al salarizării. Am declanşat procedura prin care avem un grup de lucru ce pregăteşte proiectul privind reorganizarea şi restructurarea, partea cea mai complicată, <nuca>, după cum se spune, adică spitalul, acolo unde avem mulţi medici, mulţi asistenţi, dar care trăiesc pe lefuri de nimic. (…) Să vedem ce criterii stabilim pentru treptele de salarizare. Salariile vor ţine cont de multe criterii, printre care profesionalism, performanţă. Pentru unii, s-ar putea ca salariile să scadă, dar probabil nu sub un anumit prag. Noi ne-am propus să terminăm proiectul în vară, iar apoi să intre în dezbatere publică până în toamnă şi apoi să fie aplicat".

Făcând referire la aceste afirmaţii, Ovidiu Iane consideră că deşi intenţiile sunt bune „la bază”, acestea nu reprezintă, la momentul de faţă, decât declaraţii nefundamentate prin aplicare.

În aceste condiţii, deputatul USL i-a solicitat ministrului Sănătăţii să-i precizeze, în situaţia în care nu va fi posibilă creşterea salariului medicilor rezidenţi, care vor fi măsurile alternative pe care le va lua în calcul pentru a proteja şi a stimula această categorie „descurajată de ani de zile, şi care nu poate rămâne încă un an în situaţia din prezent”

„În acelaşi timp, având în vedere importanţa proiectului de restructurare şi reorganizare, vă rog, domnule ministru, să comunicaţi componenţa şi competenţa grupului de lucru la care aţi făcut referire, cât şi, lăsând deoparte estimările evazive, perioada efectivă de finalizare a respectivului proiect”, mai spus Ovidiu Iane în interpelarea adresată ministrului Sănătăţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ovidiu Iane solicită creşterea salariilor medicilor rezidenţi.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ovidiu Iane solicită creşterea salariilor medicilor rezidenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei