Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 feb 2015 - Anul XX, nr. 41 (5853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   32 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

Şcoala Gimnazială “Ion Irimescu” din Fălticeni a împlinit 142 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială “Ion Irimescu” din Fălticeni a sărbătorit joi, 19 februarie,

în cadru festiv, cei 142 de ani de existenţă. Alături de fostele şi actualele generaţii de elevi şi cadre didactice au fost Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni, viceprimarul Constantin Bulaicon, inspectorii şcolari Cristina Nechifor, Eleonora Bulboacă şi Ghiorghi Cornia, prof. Constantin Mărgineanu, directorul Casei Corpului Didactic Suceava, oameni de cultură, consilieri locali, directori ai instituţiilor de învăţământ, părinţi şi bunici ai elevilor, membri ai Consiliului de Administraţie, şefi de instituţii publice din municipiu.

 

Lansarea cărţii „Frumuseţea lui Esop sau puterea înţelepciunii"

Prima manifestare a fost lansarea cărţii „Frumuseţea lui Esop sau puterea înţelepciunii”, scrisă de regretata profesoară Aglaia Spătaru Skowronski. Profesor de limba şi literatura română la Moara, Huşi, Preuteşti, Băişeşti şi în cele din urmă la Şcoala „Ion Irimescu” din Fălticeni, între anii 1988 şi 2005, Aglaia Skowronski şi-a pus în valoare talentele de artist plastic şi poet, lăsând în urmă picturi, desene şi o impresionantă colecţie de poezii şi catrene umoristice.

Inspectoarea Eleonora Bulboacă a spus: „Este o onoare să rostesc câteva cuvinte în memoria unui profesor de valoare pe care l-am cunoscut şi care merită cu prisosinţă admiraţia şi recunoştinţa noastră. Printre dascăli, sunt unii care trec neobservaţi, îşi îndeplinesc misiunea, dar nu se detaşează. Profesoara Aglaia Skowronski era un altfel de om, care nu vorbea doar convenţional. Întotdeauna cuvintele ei erau pline de miez. Admiraţia mea rămâne şi astăzi pentru că a reuşit să culeagă într-o carte, să rostuiască asemenea unui gospodar roadele spiritului său. A fost un om bine aşezat, cu suflet înalt, care şi-a pregătit cartea care ni se oferă nouă astăzi ca dar şi ca testament al unui om de şcoală. Titlul cărţii este sugestiv pentru că între coperţile cărţii, cu acele 21 de titluri care rotunjesc miezul ei şi care sunt ipostaze ale fiinţei umane, profesoara călătorind prin propriul labirint îşi şlefuieşte fiinţa şi ne oferă ipostaze multiple ale acestei fiinţe”.

 

Premierea elevilor cu rezultate deosebite

După lansarea cărţii profesoarei Aglaia Skowronski a avut loc premierea elevilor cu rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele şcolare.

Directorul şcolii, prof. Costică Parfenie, a precizat: „Ziua şcolii este un prilej de bucurie, de aceea am inclus şi un moment prin care încercăm să le mulţumim acelor elevi care s-au străduit şi au obţinut rezultate frumoase care trebuie consemnate şi evidenţiate. Îi putem astăzi premia cu ajutorul unor sponsori care au înţeles rolul stimulării copiilor care obţin rezultate foarte bune în competiţiile şcolare”.

Pentru rezultatele obţinute în colectarea materialelor refolosibile şi implicarea în campaniile eco, conducerea şcolii a premiat clasele IV-a step by step, a V-a C şi clasa pregătitoare step by step. Au fost scoase în evidenţă şi alte proiecte în care este implicată Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”, cum ar fi „Ecoşcoala”, „Şcoală după şcoală” şi „Acces la succes”, adresându-se mulţumiri celor care sprijină aceste proiecte. 

 

Comunitatea este legată de numele şcolii

Cătălin Coman a participat la această manifestare în dublă calitate: de primar al localităţii şi de părinte al unui eleve care învaţă la această şcoală.

„Întreaga comunitate este legată într-un fel sau altul de numele Ion Irimescu. Ne străduim să facem condiţii cât mai bune pentru tot ceea ce înseamnă proces educaţional, pentru copiii noştri, pentru cadrele didactice. Până acum cred că ne-am făcut datoria şi vom fi şi pe viitor alături de şcoală şi de nevoile ei. Urez mulţi ani elevilor şi profesorilor şcolii, spor în activităţile desfăşurate şi rezultate cât mai bune”, a spus primarul Cătălin Coman.

Profesorul Constantin Mărgineanu a oferit din partea Casei Corpului Didactic o “Diplomă de Recunoştinţă la împlinirea a 142 de ani de exitenţă a Şcolii Gimnaziale <Ion Irimescu> din Fălticeni tuturor cadrelor didactice care au educat în acest sălaş de cultură nenumărate generaţii de elevi, pentru abnegaţia şi dăruirea de care au dat dovadă”.

Inspectorul Ghiorghi Cornia a dat citire mesajului inspectorului general Gheorghe Lazăr şi a adresat şi câteva cuvinte în nume personal, în calitate de slujitor al învăţământului fălticenean. “O şcoală care aniversează 142 de ani de existenţă arată că multe generaţii de copii au luat lumina ştiinţei în această unitate. 142 de ani în curgerea timpului pare mult, dar în curgerea vieţii şcolare şi culturale înseamnă foarte puţin. Printre miile de elevi care au trecut pragul acestei şcoli se numără scriitorul Mihail Sadoveanu, academicianul Mihai Băcescu, academicianul Petre Jitariu, profesorul universitar de matematică Emil Perjeriu, publicistul Grigore Ilisei şi mulţi alţii. Despre Şcoala Gimnazială <Ion Irimescu> de astăzi se pot spune foarte multe lucruri bune, are tradiţii, are valoare, absolvenţii şcoli sunt personalităţi de referinţă şi profesionişti recunoscuţi, are elevi care continuă gloria şi păstrează aprinsă flacăra învăţăturii”, a spus inspectorul Ghiorghi Cornia.         

La final elevii şcolii au oferit un amplu program artistic care a cuprins scenete, cântece, dansuri, recitări etc. Au fost prezentate invitaţilor o expoziţie cu obiecte realizate din materiale reciclabile, expoziţia de grafică „Opera maestrului văzută prin ochii copiilor”, expoziţia de pictură „Maestrul văzut prin ochii noştri”,  expoziţia de desene în acuarelă „Şcoala mea dragă” şi Atelierul de literatură „Şcoala viitorului”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială “Ion Irimescu” din Fălticeni a împlinit 142 de ani.
 Vizualizări articol: 1419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şcoala Gimnazială “Ion Irimescu” din Fălticeni a împlinit 142 de ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Legume umplute cu grâu În inima Bărăganului, iarna ca și vara, grâul ține loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult - câteodată și astăzi - umplutura de sarmale se făcea cu grâu - și nu cu orez, cum tot cu grâu... Citeşte