Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 ian 2015 - Anul XX, nr. 15 (5827)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Vatra Dornei

Trei tineri, trimişi în judecată sub acuzaţia că au terorizat un copil ca să le dea bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri din municipiul Vatra Dornei au fost trimişi în judecată la începutul acestei săptămâni sub acuzaţia că au comis mai multe infracţiuni de furt, dar şi infracţiunea de şantaj, cea mai gravă faptă având ca parte vătămată un copil în vârstă de 14 ani, care, ameninţat de cei trei, a furat din casa bunicilor săi pentru a le putea da bani.

 

Cum a fost constrâns copilul să le dea autorilor sume importante de bani

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei a anunţat că a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Narcis Cornel Bogdan, în vârstă de 20 de ani, Mihai Alex Gheorghiu, de 17 ani, şi Sorin Gabriel Ardeleanu, în vârstă de 30 de ani, primul pentru două infracţiuni de furt calificat şi o infracţiune de şantaj în formă continuată, iar ceilalţi doi pentru câte o infracţiune de furt şi pentru şantaj în formă continuată.

Cea mai gravă faptă de care sunt acuzaţi cei trei s-a consumat în două etape, în toamna anului trecut. Conform anchetei derulate la acea vreme de juduciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Vatra Dornei, inculpaţii l-au ameninţat cu acte de violenţă şi l-au constrâns pe un copil în vârstă de 14 ani să le dea diferite sume de bani. Mai întâi, în perioada 22-28 septembrie 2014, minorul le-a dat inculpaţilor 200 de euro şi 200 de lei, după care, în perioada 3-16 octombrie 2014, copilul le-a mai dat acestora 230 de euro, 110 dolari şi 600 de lei.

Ca mod de operare, doi dintre inculpaţi i-au cerut iniţial minorului o sumă cu împrumut, iar în schimb s-au oferit să-i dea drept garanţie un telefon mobil. Unul dintre indivizi a „scăpat” însă pe jos telefonul mobil şi a dat vina pe minor. Sub pretextul defectării telefonului, autorii i-au cerut apoi minorului diferite sume de bani. Terorizat de cei trei, băiatul a ajuns să fure bani din casa bunicilor săi. Abia după ce a fost prins de bunici în timp ce fura, copilul a povestit prin ce a trecut, iar cazul a fost sesizat poliţiştilor.

În afara acestor fapte, inculpaţii mai au de răspuns pentru furturi comise dintr-o locuinţă, de pe un şantier şi dintr-un magazin, toate din municipiul Vatra Dornei.

 

Cei trei nu au recunoscut faptele de şantaj

Procurorii au mai precizat că inculpaţii au recunoscut parte din infracţiuni, mai puţin faptele de şantaj.

Unul dintre inculpaţi, Mihai Alex Gheorghiu, a comis infracţiunile în cursul termenului de încercare stabilit în urma unei condamnări într-un alt dosar penal, condiţii în care procurorii vor solicita instanţei de judecată revocarea suspendării condiţionate.

Prin actul de sesizare a instanţei de judecată, procurorii au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventivefaţă de Sorin Gabriel Ardeleanu, precum şi menţinereamăsurii controlului judiciar preventivfaţă de Narcis Cornel Bogdan şi Mihai Alex Gheorghiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei tineri, trimişi în judecată sub acuzaţia că au terorizat un copil ca să le dea bani.
 Vizualizări articol: 1528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei tineri, trimişi în judecată sub acuzaţia că au terorizat un copil ca să le dea bani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei