Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2015 - Anul XX, nr. 12 (5824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţionare

„Arhiepiscopia a refuzat orice control la construcţiile proprii, demarate fără autorizaţii legale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incendiul care a mistuit o parte din clădirile din curtea Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a stârnit discuţii în şedinţa de Consiliu Local de vineri, când pe ordinea de zi s-a discutat de mutarea Seminarului Teologic într-una din clădirile municipalităţii.

Consilierul local Costel Tătăranu, care a fost o perioadă de timp şi şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, consideră că Arhiepiscopia ar trebui să îşi asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat şi să fie mai deschisă în colaborarea cu instituţiile statului.

„Conducerea Arhiepiscopiei, Pimen, nu a acceptat niciodată controale la obiectivele construite de ei. Ne-au făcut reclamaţii până la prim-ministru. Au lucrat cu fel de fel de cârpaci, au lucrat fără autorizaţii. Toate obiectivele au fost începute aşa, de aiurea. De asta se întâmplă necazuri şi nenorociri. Este absolut necesar ca Biserica să respecte legile acestei ţări”, a spus Costel Tătăranu.

Totodată, fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii i-a atenţionat pe cei care au putere de decizie că un risc foarte mare de producere de incendii ori alte nenorociri există şi la alte construcţii ridicate sub oblăduirea Bisericii Ortodoxe.

„ Mai sunt câteva obiective, precum cel din Dorna Arini, al Arhiepiscopului Tomisului, în care o să ardă ca şobolanii. Şi acolo a trebuit să intervenim, dar imediat au început să sune telefoanele, până la un nivel foarte înalt. Şi atunci cum să dregi ceea ce s-a făcut, să nu se întâmple asemenea nenorociri?”, a mai spus Costel Tătăranu, cunoscut pentru intervenţiile sale tranşante pe teme de urbanism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Arhiepiscopia a refuzat orice control la construcţiile proprii, demarate fără autorizaţii legale”.
 Vizualizări articol: 4472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
„Arhiepiscopia a refuzat orice control la construcţiile proprii, demarate fără autorizaţii legale”4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Focul si prostia sunt apolitice si areligioase! trimis de
(17 ian 2015, 11:57:03
"...dar imediat au început să sune telefoanele, până la un nivel foarte înalt".
Pur si simplu se recunoaste presiunea politica si traficul de influenta, deci coruptia!
Institutiile statului sunt conduse de niste superstitiosi care nici macar nu-si fac datoria, desi au fost pusi colo de STAT si nu de Biserica, deci efectiv nu respecta legislatia, dar nu ma mira atata timp cat in Monitorul din 10 articole, 4 sunt despre biserica/religie/popi. Nu cred intr-o evolutie imediata a acestui neam!
2.   الله أكبر trimis de
(17 ian 2015, 13:43:28
ندعه حرق مثل الفئران
3.   CONSTATARE trimis de
(17 ian 2015, 18:28:42
MAI MULTE CULTE SUNT UN FEL DE ,,STAT IN STAT'',NEVERIFICABILE,BA DIMPOTRIVA SE BUCURA DE O PROTECTIE MAI APARTE.
MAI NOU,PE LANGA JAFUL PRIN SUBSTITUIRE A UNOR OBIECTE DE CULT[SA FIE DOAR LA NR.]A APARUT PRACTICA ,,PROCESELOR VERBALE DE CASARE''.DACA UNELE OBIECTE AU REZISTAT PESTE 100 DE ANI,TRIMITI LA POST UN POPA CORUPT SI HOT SI ASTFEL POTI USURA BISERICI INTREGI.DACA SI-AR FACE CRUCI SI COPARSEE PTR EI SI PROTECTORII LOR,AR MAI MERGE,DAR ASA LE VAND DE PARCA AR FI CONTRIBUIT EI CU CEVA LA ACESTE LACASURI SI N-AR TRAI DIN CHETA PUBLICA.
ASA SA LE AJUTE D-ZEU!
4.   PTR ,,PRETENU' trimis de
(17 ian 2015, 18:35:27
DE SARBATORI,NISTE TURISTI CU ATRIBUTII MAI SPECIALE,AU IMORTALIZAT PRIN ZONA UNELE OBIECTIVE ,,TURISTICE'',PE LA VAMA,VALEA STANII-VATRA MOLD.,CARLIBABA,ETC.
STII CEVA??? CRED CA II BAGI PREA ADANC CU BOTU' IN TROACA PE MULTI SI AI SA-I ,,INECI'',IN SPECIAL PE CEL BARBIERIT SI PANICAT CAT SI PE CELALALT MAI IMBLANIT.
DOAMNE AJUTA!
5.   Prosti dar multi, multi dar prosti trimis de
(17 ian 2015, 19:46:52
acum aveti mai multe variante. puteti infiinta cite un pichet de pompieri linga fiecare zgirci ridicat de pimen. sau nu, adica ca la seminar, sa arda in focul gherghinei, pardon gheneei.
mai puteti sa mutati stabilimentele pimenesti in mall, areni sau centru, adica unde are "je suis charlatan", recte lungu spalatoriile, pardon terasele din dotare. astfel impuscati direct doi iepuri fara nici un glont: mai intii aceste bombe sint cele mai ingrijite locatii din sv, deoarece acolo se face prima data curatenie, acolo au consemn comunitarii (politistii nu cainii, desi seamana izbitor, toti bat strazile si casca gura fara sa faca ceva) sa nu lasa cersetorii, care sint sfatuiti sa cerseasca in gang la hala pietii, ca sa nu il supere pe domprimar.
iar al doilea iepure asasinat cu acelasi glont ar fi ca lungu nu mai foloseste intermediari ca sa spele banii din spaga, trimitindu-i la pimen prin gonaci dubiosi de la firmele lui frate-su, metoda care produce pierderi pe traseu asemanatoare celor din tevile reabiltate la fel de straniu ca si fatadele blocurilor de catre bolfosul prelipcar.
in plus, cine nu si-ar dori ca la una din terasele lui lungu sa bea o cafea sfiinta, pentru ca nu tuturor le prieste aglomeratia la aghiazma si la o terasa pot beneficia de un nechezol proaspat binecuvintat.
insasi fufele care stau la agatat pe aceste terase, asteptind suflete miloase, dar fierbinti, pot sa se spovedeasca si curata de pacate tot acolo unde isi incep serviciu, reusind astfel sa ajunga in camerele de hotel, gata impartasite si curatate de pacate, numai bine cu loc de altele noi.
prin urmare, lasati ideile astea invechite de a face dreptate, ca doar in orasul asta care seama de sus cu o oala, asta pentru ca e plin de mamaliga, nu veti iesi in strada impotriva gropilor, mizeriei, frigului, javrelor, lipsei vegetatiei ori absenta dezvoltarii economice?
decit daca va da balan vreun concert, asa ca circ, ca paine nu va trebuie, va ajunge mamaliga cu care va confundati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei