Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 dec 2014 - Anul XIX, nr. 292 (5801)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Goana după cadouri

Febra cumpărăturilor a paralizat străzile Sucevei, cu două săptămâni înaintea Crăciunului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul acesta, sucevenii au fost cuprinşi foarte devreme de „febra cumpărăturilor” pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Încurajaţi de vremea frumoasă şi de campaniile promoţionale derulate în cadrul magazinelor din marile centre comerciale, sucevenii au luat mai devreme startul la maratonul cumpărăturilor de sărbători, pornind cu mic, cu mare în căutarea cadourilor pentru persoanele dragi, a articolelor necesare pentru a face o schimbare în locuinţele lor ori aprovizionându-se din timp cu produse alimentare.

 

Aglomeraţie pe străzi şi pe trotuare

Aşa se face că, duminică, cu aproape două săptămâni înaintea Crăciunului, străzile municipiului reşedinţă de judeţ, în special cele din zona marilor centre comerciale şi a hipermarketurilor, au fost aproape blocate din cauza numărului foarte mare de maşini aflate în trafic.

Asta în condiţiile în care, fiind zi liberă, mii de suceveni nu au mai avut de mers la muncă, aşa cum nici miile de elevi şi studenţi nu au mai trebuit să meargă la cursuri.

Cu toate acestea, autobuzele şi microbuzele de transport public local au fost foarte aglomerate, iar principala arteră de circulaţie a Sucevei, dar şi alte străzi principale, au fost ticsite de maşini care înaintau cu greu, bară la bară, pe ambele sensuri de mers.

Până şi trotuarele de pe Calea Unirii au devenit neîncăpătoare pentru fluxul mare de oameni care au mers pe jos la Bazar ori către cele două malluri din apropiere – Iulius Mall şi Shopping City Suceava, mulţi întorcându-se tot pe jos, cu mâinile ocupate de sacoşele pline cu cumpărături ori cu fel de fel de pachete voluminoase.

 

Parcările centrelor comerciale, „sufocate” de maşini

Parcările imense ale centrelor comerciale de pe Calea Unirii s-au dovedit mici comparativ cu numărul mare al autoturismelor celor porniţi la cumpărături, orice loc de parcare ocupându-se imediat ce era eliberat, în vreme ce unii au făcut turul parcărilor de mai multe ori până să găsească vreun colţişor în care să poată lăsa maşina.

De exemplu, în parcarea Shopping City Suceava, unde în weekend s-au desfăşurat numeroase evenimente, precum Târgul de Artă şi Antichităţi, „Întâlnire cu Moş Crăciun”, Târgul de Crăciun, precum şi campania „Răsplătim faptele bune. Donează şi noi te premiem!”, nu mai aveai unde arunca un ac, maşinile fiind aliniate pe întreaga suprafaţă disponibilă.

Numărul considerabil al celor care au mers la cumpărături şi la distracţie la Iulius Mall era vizibil nu doar prin faptul că întreaga parcare, cea mai mare din oraş, era ocupată dintr-un capăt în altul, ci şi prin „valurile” de oameni care se mişcau înspre mall, pe jos, sau veneau deja de la cumpărături, îndreptându-se către staţiile de autobuz ori spre maşinile proprii.

Aglomeraţia i-a făcut pe unii şoferi să încalce şi regulile de circulaţie, o parte din căile de acces din parcare fiind blocate cu maşini parcate pe sensurile de mers, dar şi pe cele ale bunului-simţ, pentru că multe din maşinile parcate corect, pe spaţiile delimitate, au fost blocate de altele.

Aglomeraţie mare a fost şi pe strada Universităţii, unde se află hipermarketul Kaufland, a cărui parcare a fost de asemeni insuficientă pentru numărul mare al celor care au mers la cumpărături, dar şi pe bulevardul George Enescu şi pe Calea Obcinilor, prezenţa magazinului Lidl atrăgând de asemeni un număr mare de cumpărători în zonele respective.

Apetitul pentru cumpărături al sucevenilor, care au cel mai mare număr de spaţii comerciale pe cap de locuitor din întreaga ţară, va crea cu siguranţă probleme în trafic şi în perioada următoare, cel puţin până la Crăciun, sau, mai sigur, până la Revelion.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Febra cumpărăturilor a paralizat străzile Sucevei, cu două săptămâni înaintea Crăciunului.
 Vizualizări articol: 1905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Febra cumpărăturilor a paralizat străzile Sucevei, cu două săptămâni înaintea Crăciunului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei