Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2014 - Anul XIX, nr. 287 (5796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” – dezvelire de bust şi festivități la 35 de ani de la înființare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuți  a aniversat, sâmbătă, 6 decembrie, 35 de ani de la înființare, moment marcat printr-o festivitate de amploare, care a debutat cu dezvelirea bustului voievodului Bogdan I şi a continuat cu expoziții de lucrări plastice, concursuri de eseuri şi poezii, vizionări de filme documentare, dansuri medievale, momente din viața școlii - în cuvinte și imagini, lansarea unui studiu monografic, cât și a site-ului școlii, la adresa www.scoala5radauti.ro. Din 6 decembrie 1999, școlii i-a fost conferit numele de „Bogdan Vodă”, botez sfânt oficiat de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuțiului. „Această școală, primind numele voievodului Bogdan, devine o școală voievodală; rezultatele didactice de până acum o îndreptățesc la acest botez sfânt…”, spunea ÎPS Pimen la acel moment. „Bogdan Vodă” este numele domnitorului care a întemeiat Țara Moldovei și care se odihnește în ctitoria sa, biserica „Sfântul Nicolae” din zona centrală a municipiului.

 

Petru Nicuţă: Şcoala pe care o coordonez este o școală cu oameni de valoare care și-au pus amprenta definitorie asupra prestigiului acestei instituții

Sâmbătă după-amiază, managerul unităţii de învăţământ, profesorul Petru Nicuţă, alături de cadre didactice, elevi şi părinți, a înmânat plăcuțe omagiale reprezentanților comunităților locale și județene. Tot atunci a fost lansat „Studiul monografic 2014”, a fost vernisată expoziţia artistului plastic Ioan Bodnar, fost profesor la această unitate școlară, şi a fost dezvelită o placă omagială. Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” este o școală de top în învățământul sucevean și național, suportul acestei afirmaţii regăsindu-se în rezultate remarcabile obţinute, pe parcursul anilor, de elevii unităţii de învăţământ. Profesorul Petru Nicuţă, cel care de mai bine de 20 de ani îndeplinește calitatea de manager, a declarat: „Cei 35 de ani de la înființarea oficială a școlii constituie, în primul rând, ani de muncă a unor generații de elevi și dascăli. Subliniez contribuția elevilor, a cadrelor didactice, a părinților, a comunității locale și județene, în crearea unui ambient modern, pentru ca instituția să fie etalon în educaţie. Respect, considerație, gratitudine și prețuire, din partea mea, tuturor celor care au slujit și slujesc la această școală. Mulțumesc oamenilor sufletişti, tuturor celor care au contribuit la modernizarea bazei didactico-materiale: Primăria, Consiliul Local, firmele Holzindustrie Schweighofer, Egger România, Loredana, M-System, Avicenna, familiile Bîrsan, Mitric, Vlonga, Tcaci şi Sfarnaciuc, şi alţii. Doresc să vă mai spun că şcoala pe care o coordonez este o școală cu nume de voievod, cu oameni de valoare care și-au pus amprenta definitorie asupra prestigiului acestei instituții”.

La festivităţi, alături de ÎPS Pimen, au mai participat viceprimarul Tiberiu Epifanie Maerean, reprezentanţi din Primăria şi Consiliul Local Rădăuţi, oameni de afaceri, părinţi, elevi şi foşti elevi ai Şcolii „Bogdan Vodă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” – dezvelire de bust şi festivități la 35 de ani de la înființare.
 Vizualizări articol: 1950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Școala Gimnazială „Bogdan Vodă” – dezvelire de bust şi festivități la 35 de ani de la înființare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei