Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2014 - Anul XIX, nr. 287 (5796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sub presiune

Comercianţii suceveni reclamă abuzuri şi intimidări din partea inspectorilor Regionalei Antifraudă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controalele inspectorilor Regionalei Antifraudă Suceava provoacă mari nemulţumiri în rândul comercianţilor. Mai toate firmele sucevene controlate au primit amenzi usturătoare, iar în unele cazuri s-a decis şi suspendarea activităţii pentru o anumită perioadă.

Practic, firmele sunt condamnate la faliment, ceea ce ridică semne de întrebare vizavi de oportunitatea aplicării acestor sancţiuni extrem de dure.

Mai mult, comercianţii reclamă abuzuri intolerabile din partea inspectorilor antifraudă şi spun că sunt pur şi simplu umiliţi de cei care au venit în control, unele acţiuni derulându-se şi până târziu în noapte.

Spre exemplu, unei firme din municipiul Suceava i-a fost aplicată o amendă de câteva mii de lei pentru că în casa de marcat nu era schimbată ora de vară cu ora de iarnă. O altă amendă, tot de câteva mii de lei, a fost aplicată pentru că nu era afişat anunţul prin care clienţii trebuie să păstreze bonul fiscal până la ieşirea din unitate.

Comercianţii consideră că de vreme ce inadvertenţele descoperite au fost minime, sub 200 de lei, aplicarea unor amenzi de câteva mii de lei şi suspendarea activităţii sunt măsuri prea drastice.

Au existat şi cazuri în care angajaţii controlaţi au reclamat probleme de sănătate, unele dintre ele destul de grave.

De asemenea, comercianţii se plâng de faptul că sunt percheziţionaţi ca nişte hoţi de inspectorii antifraudă, toate aceste elemente conducând la concluzia că se doreşte dinadins uciderea afacerilor.

„Avem o afacere mică, din care ne ducem existenţa în familie. Pentru a plăti amenzile pe care le-am primit într-o zi trebuie să muncim un an de zile. Dar nici dreptul la muncă nu ni se oferă, pentru că dacă activitatea firmei este suspendată pentru trei luni trebuie să punem lacătul şi să închidem. Suntem la limita răbdării şi nu înţelegem ce anume se doreşte de la noi, să ne plătim taxele şi impozitele către stat sau să dăm faliment?”, a arătat unul dintre comercianţii suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţii suceveni reclamă abuzuri şi intimidări din partea inspectorilor Regionalei Antifraudă.
 Vizualizări articol: 5458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 15 voturi
Comercianţii suceveni reclamă abuzuri şi intimidări din partea inspectorilor Regionalei Antifraudă4.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O NOUA RASA DE JAVRE SEPERINDA PRIN TARA. trimis de
( 9 dec 2014, 13:51:24
IN SCHIMBUL UNOR SALARI MARI, TOT DIN BUZUNARELE NOASTRE, S-AU NAPUSTIT CU UN ZEL DE NEDESCRIS ASUPRA MICILOR INTREPRINZATORI, PENTRU A-SI DOVEDI SLUGARNICIA FATA DE STAPANI. EI, INSPECTORII ,NU SUNT DECAT NISTE EXECUTANTI, LI SE SPUNE DE EX : LATRATI, MUSCATI SI EI EXECUTA. SUNT SELECTATI TOT DIN RANDUL BUGETARILOR CARE AU FRECAT BUHA PANA ACUMA. HABAR NU AU CE INSEAMNA SA STAI STRESAT CA NU INCASEZI FACTURI, CA TI SE STRICA MARFA, CA TREBUIE SA-TI IEI CONCEDIUL PENTRU A FISCALIZA O CASA DE MARCAT, CA ALTFEL NU REUSESTI SA FACI FATA DRUMURILOR SI BIROCRATILOR DIN SISTEMUL DE !STAT! DEGEABA.
2.   O NOUA RASA DE JAVRE SE PERINDA PRIN TARA. trimis de
( 9 dec 2014, 13:52:11
IN SCHIMBUL UNOR SALARI MARI, TOT DIN BUZUNARELE NOASTRE, S-AU NAPUSTIT CU UN ZEL DE NEDESCRIS ASUPRA MICILOR INTREPRINZATORI, PENTRU A-SI DOVEDI SLUGARNICIA FATA DE STAPANI. EI, INSPECTORII ,NU SUNT DECAT NISTE EXECUTANTI, LI SE SPUNE DE EX : LATRATI, MUSCATI SI EI EXECUTA. SUNT SELECTATI TOT DIN RANDUL BUGETARILOR CARE AU FRECAT BUHA PANA ACUMA. HABAR NU AU CE INSEAMNA SA STAI STRESAT CA NU INCASEZI FACTURI, CA TI SE STRICA MARFA, CA TREBUIE SA-TI IEI CONCEDIUL PENTRU A FISCALIZA O CASA DE MARCAT, CA ALTFEL NU REUSESTI SA FACI FATA DRUMURILOR SI BIROCRATILOR DIN SISTEMUL DE !STAT! DEGEABA.
2.1  RE: O NOUA RASA DE JAVRE SE PERINDA PRIN TARA. trimis de
( 9 dec 2014, 15:20:12
Nu știu care or fi javrele. însă eu am constatat că in prima zi, uneori si a doua,se dau bonuri fiscale,a treia zi te recunosc și î-ți multumesc frumos,dar *uita* de bonul fiscal.O fi si birocrația un motiv, dar trebuie și tu să respecți legea +asa buna sau rea cum este+ așa cum clienții o respecta când intra in unul din magazinele voastre
2.2  RE: O NOUA RASA DE JAVRE SE PERINDA PRIN TARA. trimis de
( 9 dec 2014, 17:17:59
Jeane, iti urez sa iei amenda de 4000 pentru ca nu ai facut bon de consum pe doua hartii igienice. Sa vezi atunci ce o sa te mai distrezi. Asta in conditiile in care vezi firme de baieti destepti care au strans , nu stiu cum, zeci de milioane noi datorii la bugetul de stat. Iar tu daca nu platesti cateva luni, ai poprire pe conturi. In articol nu e vorba de tepari, e vorba de cei care incearca sa faca un ban cinstit. Si tot astia sunt cei jecmaniti.
3.   ** trimis de
( 9 dec 2014, 15:42:58
Pai dar bine le face, cum sunt bazaristii, au vile si masini ultima fita, niste cocalarii unii din ei de cea mai joasa speta.Foarte bine le face la unii, de unde bani la buget daca ei fraudeaza de randul sutelor de milioane, nu mai spun din bazaristi cum sunt cei cu covoare care vand de cateva sute de milioane pe zi, si declara vanzari de cateva milioane.
4.   Cu ce suntem vinovati ? trimis de
( 9 dec 2014, 16:51:34
Ca traim in tara asta, unde nu ni se respecta dreptul la munca, dreptul la vot, legea avertismentului nu functioneaza. Traim sa suportam frigul in case, saracia in buzunare si nesimtirea celor care vorba vine ne conduc. Daca tot nu avem dreptul sa muncim, nu avem nici dreptul sa ne intretinem, sa facem ceva sa traim decent. Se dau legi numai impotriva noastra, nu ne lasa nici macar sa ne platim taxele si impozitele si apoi urla toti ca populatie e datoare la utilitati. Suntem rai si ca popor, cand se vede romanu imparat intai il omoara pe taica-su. Se fac controale cu japca fara bun simt, ar trebui bagata legea taxei forfetare, dar nu se vrea. Toti vor ca prostimea sa fie saraca fara drepturi. D-le daca am angajati, trebuie sa platesc dar daca imi intretin familia din nimic, ca nimic nu mai merge in Suceava, lasa-ma d-le sa traiesc ca nu fur, nu dau in cap, nu comercializez marfa de contrabanda, imi platesc taxele, impozitele, de ce atata ura din partea autoritatilor....de ce, de ce, de ce. Apropo, nu toti vand covoare, iar evaziune e sus fratilor, urla televiziunile pe seama, retrocedarilor, a traficului de fier vechi, taieri ilegale de masa lemnoase, balastiere, mafia din portul Constanta, datorii iertate la OMV, Munai Gaz, taxa abuzive (taxa auto, taxa pe stalp), furturile de benzina si motorina, afaceri cu petrol, cabinetele medicale, dentistii, avocatii, care nu declara nimic. Asta e rautatea reala, toti se uita jos, dar sus, cine se uita? Bazaristii asa cum sunt ei stau in frig, aduc marfa de la multe sute de km, suporta fel de fel de oameni, fara ei a-ti cumpara de la Mall, aceasi marfa la preturi prohivitive( un sacou 7-8 sute ron, blugi 1,5- 2,5 sute ron, geci de la 2,5 sute ron in sus, haine de copii nimic sub 3 sute ron, decat ciorapi), din cauza chiriilor mari(40 euro/m2) despre care nimeni nu spune nimic, aia nu e evaziune? Nu mai fiti rai, fara bazar am fi mult mai saraci si nu uitati marile averi din Suceava s-au facut in bazar, dar nu se mai fac.
5.   Continuare... trimis de
( 9 dec 2014, 17:09:24
Nu se mai fac averi pentru ca nu se mai poate , puterea de cumparare e mica, salariile sunt mici si tot ce este utilitati si nevoi sociale se platesc in valuta. Conditiile in care isi vand marfa sunt proaste si sub orice critica chiar daca s-au facut halele alea mari cat Casa Poporului. Saracia se vede in spate, chioscuri de tabla, nailoane deasupra, alei desfundate, la fel ca pe timpul lui Ceausescu, la fel ca in Piata Centrala, la fel ca in Piata Mica. Pentru comerciantii ambulanti nu se face nimic, dar se pun borduri, se fac trotoare. Comerciantii ambulanti sunt doar oameni care nu vor sa ajunga la ajutor social, oameni care nu doresc decat sa-si platesca taxele si impozitele cinstit, nu-i mai blamati, chiar chinuiesc sa-si vanda marfa si de multe ori sub pret, pentru ca unii chiar nu au bani.
6.   Domnule gafencu trimis de
( 9 dec 2014, 19:20:33
de ce nu mergeti sa vedeti cum castiga bazaristii un ban pe vremea asta??¿¿sau acolo ca sa aiba cu ce purta copii la scola si ce sa le dea de mancare....nu fura ca tine de la satat.
7.   Comentariu trimis de
( 9 dec 2014, 20:39:34
Am o mica observatie venita din "putul gandirii".Nici azi nu realizez de ce imi fac atat de multi dusmani fara sa am ceva de castigat. Ma irita o chestie "dasteapta" atat de profunda si hilara incat nu poate intrece nivelul de smecherie copilareasca . Astia "liberalii pur sange " care sant cu democrasy si ieuropa cam toti lucreaza la stat. E un damf greu de cordit la stat cu fonctie si "liberal in gandire" care razbate din comentariile celor care posteaza de pe cartele avand "provadari" de net si exotici din toata lumea.
7.1  RE: Comentariu trimis de
( 9 dec 2014, 20:44:24
ma refeream puctual la cei care posteaza de pe cartele internationale.
7.2  RE: Comentariu trimis de
( 9 dec 2014, 22:32:38
Și uite-așa, imbecilul forumului, a mai extras una din puțul nesecat al prostiei sale...
Băhh debiloidule, tu tot cu „ cartele internaționale ” ai rămas în cap?
De proxy ai auzit nătărăule?
Sau universul tău nu depășește salonul de psihocucu în care-ți faci tu veacullaughing
Securiști, cartele internaționale, democrasy... veselie mare-n bostanu' ăla al tău!
Stai liniștit, tu nu ai dușmani. Mai sunt unii care se minunează de cât de tembel ești, dar asta nu te ridică la valoarea de a avea dușmani. Totuși ai un inamic, ăla ești tu însuți!
Nu te uita ca vaca la tren, mă refeream punctual la tine rolling on the floor
7.3  RE: Comentariu trimis de
( 9 dec 2014, 22:50:24
Stapler, mi-ai luat vorba la fix. Exact asta voiam sa-i zic si eu, nu il consider dusman, niciodata, el, cel mult poate sa distreze.ca un clovn Eu respect ideile fiecaruia,*pentru ca fiecare se naste cu idei de dreapta sau stinga, pot sa dau o replica fara sa insult. El nu. E normal, gindeste ca un puț
7.4  RE: Comentariu trimis de
(11 dec 2014, 08:04:48
Bey starpitura cordita as fi un imbecil si un prost daca as crede despre tine ca nu esti o mascota a naturii. Cei care folosesc proxy o fac de obicei in cadrul intitutiilor si nu de acasa. Mai sant "dastepti" care folosesc proxy atunci cand au ceva de ascuns sau au fost banati de pe forumuri sau alte chestii datorita prostiei si marlaniei. IMBECILUL FORUMULUI este "pretenu" tau taz izman de pamp a lache care a fost banat de pe forum tocmai datorita comportamentului deviant de marlan si toparlan.
8.   Sa fim corecti cu toti trimis de
( 9 dec 2014, 22:26:38
mi se pare corect sa se emita bon fiscal,sa platim impozit dar ce ziceti de o situatie bizara intalnita la un agent economic care a facut mai multe aprovizionari de marfa platite prin banca cu toate formee prevazute de lege si un domn inspector antifrauda ia dat jos toate intrarile pentru ca firma furnizoare a achizitionat marfa prin nustiu ce modalitati si nu si-a platit darile la stat?a ramas si cu bani achitati prin banca si cu bani de platit inca odata la stat si nu cativa lei ci cateva mil.....Mie nu mi se par obiective aceste controale,ca il prinzi fara sa dea bon fiscal da sa dea amenda dar pentru ca nu ai ora setata sau bon de consum pe nustiu ce cheltuiala facuta e un abuz aceste lucruri ar trebui facute de inspectori fiscali dar cum la noi fiecare verifica ce vrea asta e .Domnu Giorgescu,multe succesuri !
9.   La fel si-n America trimis de
( 9 dec 2014, 23:41:18
Asa e si in America. Al naibii organe de control mi-au dat amenzi drastice sa ma faca sa respect legislatia in vigoare !!
10.   AMENZI, CONTROALE, STRESUL TOT MAI MARE SI BAZARU trimis de
( 9 dec 2014, 23:48:56
AMENZI, CONTROALE, STRESUL TOT MAI MARE SI BAZARU INTR-UN AN 2 MOARE
domnilor sa va zic eu cum sta treaba: sunt comerciant in bazar, de aproximativ 5 ani si nu am realizat nimik decat traiul de pe o zi pe alta, nu am prins vremurile bune cand bazarul era in floare, cand vindeai tot de ramaneai cu lanturile goale (cum zic unii vecini din bazar) fratilor va zic ca treburile s-au schimbat criza a venit, taxele si chiriile la bazar tot mai mari, molurile sunt si ele la moda ,tot in coasta bazarului. clientii au scazut de la un an la altul prefera mallul e caldut, aer conditioant, si conditii de lux, bazar: iarna frig reumatism,sotiile noastre probleme pe jos, vara te coci facem cu randul la baie sa stropim aleele cu apa, bani putini, vine(economicul)amenda 2 pe an 500 de lei, controale pe drum la marfa(vama)1000amenda, marfa confiscata 3000 lei , lefter in buzunar, si la urma stram in stres inainte de sarbatori ca vine anaf-ul si astea nu-s blanzi deloc amenzi de la 2000 lei in sus, bah veniti ca va trimite cei mari din stat, va faceti meseria,intelegem,da fiti mai oameni ca nu suntem straini suntem romani toti,puteti sa fiti mai blanzi ca nu mi-as dori sa fiti in pielea noastra sa tremurati de frica cand veniti prin bazar la colectat bani, o amenda de 500 de lei colectata de la fiecare comerciant garantez ca se strang mai multi bani la buget decat sa venit la 10-20 si sa-i bagat in mormant cu amenzile voastre usturatoare, si va mai zic ceva ori ca ai casa ori ca nu, ori ca bati bon ori ca nu, ori ca ai afist lista de preturi ori ca nu, ori ca ai pliant cu solicitati bonu ori ca nu, ori ca esti in regula cu actele ori ca nu, orica ca esti corect cu marfa ori ca nu, TOT AMENDA IEI SI ROMANUL MULT NU MAI RABDA CA NU MAI E FRAIER NU MAI DOARME CAM SA TREZIT
11.   P.S. trimis de
(10 dec 2014, 01:31:33
Daca nu mai vreti bazaristi, faceti, infrastructura pentru intreprinzatori, scoateti politica din institutii, deblocati posturile libere si scoatetile la concurs, eradicati spaga din radacina, pentru ca vrem sa muncim cinstit dar politicul ne-a marginalizat, sincer posturile sunt blocate doar pentru prosti pentru ca doar baietii destepti sa aiba prioritate. Scoateti euro din plata facturilor si mariti salariile si apoi cereti bon.
Si inca ceva, bonul nu rezolva nimic, nedeclararea venitului realizat vine din saracie si datorita taxelor si impozitelor prea mari. Da frate daca ai angajati, ai o firma serioasa, ai case, acareturi, un rulaj mare si nu dai bon fiscal, atunci e de condamnat, dar daca omu face o vanzare medie/anuala, de 50-150 ron pe zi, deabia reuseste sa-si achite taxele, pai frate pune-i o taxa de forfetare si las-l in pace, pentru ca, ca si asistat social mai mult cheltuieste statul cu el. Da ce sa mai vorbim, cand in Romanica 1 puscarias are o alocatie mai mare decat 1 copil. La buna vedere si nu mai huliti ca nu aveti dreptate pentru ca aici controalele sunt directionate politic iar bani de pe amenzi sunt folositi pentru alegeri, faza cu bani la buget si altele sunt doar gogosi, bunastarea noastra nu intereseaza pe nimeni.
12.   Sa fie lasati toti comerciantii in pace trimis de
(10 dec 2014, 08:36:06
Intamplator am vazut un incident dumineca la spatiu de joaca din Carrefour o doamna a cerut bon fiscal pentru perioada in care copilul ei a stat in acest spatiu pentru a se juca si a fi supravegheat (a gasit copilul muscat de fata) iar reactia personalului a fost ca si cum doamna ar fi cerut luna de pe cer...Ce este aia bon fiscal ? Pe langa faptul ca nu am primit niciodata bon fiscal si personalul nu are nici o legatura cu felul de a supraveghea copii,erau si foarte ofensati ca li se cer bon. Multumesc ca copilului meu inca nu i s-a intamplat nimic.....rusine responsabilitatilor ca nu pun conditii mai stricte pt asemenea spatii de joaca dedicate copilasilor.....!!!
Sper ca doamna sa depuna plangere astfel incat astfel de spatii sa mai fie verificate din cand in cand, daca citeste aceste randuri sa ma contacteze la adresa anitaandriescu@gmail.com .
13.   Bine le face... trimis de
(10 dec 2014, 09:28:10
Felicitari celor de la ANTIFRAUDA si succes in continuare. Doar asa se poate starpi economia neagra, economia care nu produce nimic pentru spitale, scoli, sosele, dar pe care le vor toti la standarde europene. Toti banii negri sunt in buzunarele comerciantilor, acestia se imbogatesc peste noapte si nu stiu cum sa mai fenteze statul. Nu se dau bonuri fiscale decat daca esti nou prin zona, in bazar daca ceri un bon fiscal sunt in stare sa te ia la bataie... Peste tot in lume amenzile pentru frauda sunt foarte mari, asa ca ciocul mic si intrati in legalitate !
14.   Sa ne mai puna noua niste taxe trimis de
(10 dec 2014, 10:08:30
Sa lasam fratilor sa se faca evaziune si platim noi ca prostii, eventual sa se mareasca taxele si impozitele, sa aducem noi bani la buget dintr-un biet salariu. De ce sa plateasca bietii patroni, de ce sa ne ia tva-ul si sa il vireze mai departe de ce sa dea bonuri fiscale ?

15.   ** trimis de
(10 dec 2014, 10:58:24
Daca merge asa rau bazaru lasa-te, nu te obliga nimeni.De zece ani aud ACEEASI POVESTE CE RAU MERGE CU VANZARILE IN BAZAR, de aia unii din ei iau ajutor social, si ei de fapt se plimba cu BMW-uri ultimu model.Sau altii care nu sunt din mun. Suceava au prin Sf. Ilie sau Scheia sau Plopeni , VILANE, cu ce bani le-au ridicat????
Da corect sunt si oameni care traiesc de pe o zi pe alta din bazar, dar marea majoritate traiesc bine-mersi doua masini,doua case etc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei