Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2014 - Anul XIX, nr. 287 (5796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Giganţii, doi câte doi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Staţi liniştiţi, că în partea a doua a rubricii îmi duc ameninţarea de sâmbătă la îndeplinire, adică ajung şi la snooker, respectiv la finala „epică” (aşa cum spun inspiraţii noştri comentatori când lasă dezlegat poetul care zace, se ştie, în tot românul) a Master-ului GB, desfăşurată alaltăieri. Până atunci, să vedem ce se întâmplă în cea mai mediatizată dintre bătăliile fotbalistice, cea dintre Ronaldo şi Messi, aflaţi acum în luptă pentru felurite variante ale titlului de marcator (cele mai multe goluri pe sezon, sau pentru echipa proprie, sau în Champions' League – în total sau într-un sezon -, câte „duble” şi câte hat trick-uri are fiecare etc.). În ultima etapă, în care Real şi Barca au jucat în zile diferite, ceea ce se întâmplă rar, primul intrat în dispută a fost CR7, care a reuşit, desigur, o nouă „triplă”, fiind unicul marcator pe Bernabeu. N-am apucat bine să savurez reuşita, inclusiv plonjonul de mare rafinament de la primul gol, când orice arbitru ar fi dat nu penalty, ci cartonaş galben simulatorului, că după nici 24 de ore Piticu' a dat-o şi el tot de trei ori în aţe, încât te întrebi dacă echipele astea, amândouă, ar exista fără ei. Indiferent cu care din ele ţii, duelul acesta de la distanţă este poate cel mai frumos lucru din sportul mondial la această dată.

Dincolo, la snooker, am trăit să văd şi o finală Ronnie – Judd, după ce ambii mei favoriţi mă demolaseră psihic în semifinalele de sâmbătă. Ei bine, duminică totul mergea, la prânz, în sensul corect: 3-1, apoi 5-3 pentru Ronnie. Sesiunea de seară avea să continue firesc: 8-4, apoi chiar 9-4, cu lovituri geniale şi ratări neverosimile la ambii. Jucându-se 10 din 19, Ronnie mai avea nevoie de un singur frame. Go, Ronnie!, se striga în sală şi la mine-n casă. Numai că Judd n-auzea, cred. Aşa că s-a făcut 9 la 5, la 6, 7, 8, ba chiar 9-9. Joc decisiv, la miez de noapte. A câştigat Ronnie, care la urmă a zis că deşi a mai câştigat acest turneu şi cu 22 de ani în urmă (primul din carieră!) şi de alte patru ori, nu crede că mai rezistă la asemenea finale. Şi cred că nici eu!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Giganţii, doi câte doi.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Giganţii, doi câte doi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei