Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2014 - Anul XIX, nr. 287 (5796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

PSD Suceava propune PNL ca grădiniţa din Obcini să funcţioneze provizoriu la sediul de pe Aleea Trandafirilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni consideră că proiectul de hotărâre de Consiliu Local iniţiat de PDL cu privire la înfiinţarea unei grădiniţe noi în cartierul Obcini, în actualul sediul al Agenţiei pentru Protecţia Mediului, este un demers politicianist, menit să abată atenţia de la conflictul dintre PDL şi fostul PNL din Suceava. Într-un comunicat de presă al grupului de consilieri locali PSD Suceava se precizează că după ce a determinat majorarea în 2014 a investiţiilor din bugetul local în şcolile sucevene, PSD susţine investiţii în grădiniţe moderne şi şcoli în toate cartierele sucevene şi pentru bugetul pe 2015.

Consilierul local PSD Tiberius Brădăţan a declarat ieri că „proiectul de hotărâre al PDL în legătură cu înfiinţarea unei grădiniţe în cartierul Obcini, care nu a fost depus timp de zece ani, cât s-a aflat PDL la conducere în municipiul Suceava şi pe plan naţional, este un demers politicianist care are menirea să acopere conflictul intern de la Suceava dintre PDL şi vechiul PNL. Acest conflict are în centrul atenţiei protecţia doamnei Adela Băişanu la șefia Casei de Asigurări de Sănătate Suceava și a doamnei Camelia Chitul la șefia Casei de Pensii Suceava, prima protejată de deputatul Alexandru Băişanu, iar cea de-a doua de deputatul Ioan Balan. Deşi amândoi au înţeles directiva lui Klaus Iohannis, în sensul că procedând altfel, electoratul va percepe noul PNL la putere. Asta în sensul că nu poţi să deţii 70% din conducerea instituţiilor deconcentrate la nivelul judeţului Suceava şi să te declari în opoziţie”.

Tiberius Brădăţan a precizat că fiecare dintre cei doi deputaţi doreşte să plece din funcţii protejaţii celuilalt, dorind să rămână în funcţii propriii protejaţi. El a arătat că acest conflict dintre Alexandru Băişanu şi Ioan Balan este de notorietate, lucru demonstrat şi de faptul că la ceremonia organizată de 1 Decembrie la monumentul eroilor din cimitirul Pacea au depus coroane separate, după care s-au așezat în grupuri diferite la parada militară, la care se adaugă şi certurile din presă cu privire la deconcentratele din judeţul Suceava.

„Surse din interiorul PDL ne-au precizat că amatorismul și lipsa de soluţii reale a atins cote maxime la şedinţa din sediul PDL în care s-a discutat despre înfiinţarea unei grădiniţe în cartierul Obcini. Asta deoarece s-a discutat despre naţionalizarea blocului Armatei şi a blocului E.ON din Obcini,  alături de naţionalizarea sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava. Le sugerăm totodată consilierilor PDL şi PNL să poarte o discuţie cu directorul PDL-PNL al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, Vasile Oşean, poate reuşesc să preia sediul prin proces verbal”, a mai spus consilierul local PSD.

 

Brădăţan anunţă că PSD susţine deschiderea de noi grădiniţe şi în alte cartiere sucevene

Tiberius Brădăţan a adăugat că reprezentanţii PSD din Consiliul Local Suceava consideră că până la găsirea unei soluţii reale cu privire la înfiinţarea unei grădiniţe în Obcini se poate asigura, prin eforturi comune, funcţionarea acestei instituţii de învăţământ în fosta grădiniţă de pe Aleea Trandafirilor, de lângă magazinul Bucovina, actualul sediu al PDL-PNL. Tiberius Brădăţan a arătat că dacă acest lucru se va întâmpla, PSD Suceava urmează să le pună la dispoziţie un microbuz copiilor din Obcini pentru a-i transporta la grădiniţa de pe Aleea Trandafirilor, care va pleca în fiecare dimineaţă la ora 7:45 din faţa Bisericii Sf. Cruce din acest cartier.

„Conştienţi că mai sunt multe de realizat, consilierii locali PSD împreună cu alţi colegi care au acceptat să se alăture iniţiativelor PSD şi-au propus înfiinţarea unor grădiniţe moderne în cartierele sucevene cu număr mare de copii preşcolari, care să justifice aceste investiţii. Unul dintre cartierele sucevene care respectă această cerinţă este cartierul Obcini, pentru care consilierii PSD au formulat un amendament de mandatare a primarului astfel încât în termen de 90 de zile să prezinte toate soluţiile de înfiinţare a unei grădiniţe cu program prelungit, amendament respins în ședinţa trecută de consilierii PDL şi PNL, a căror variantă unică a fost cea de preluare a sediului Agenţiei de Protecţie a Mediului, propunere considerată de o parte dintre consilieri populistă, nefundamentată de specialişti”, a declarat Tiberius Brădăţan.

El a explicat că această clădire a fost ridicată de Ministerul Mediului pe un teren concesionat de la primărie, structura clădirii nou construite fiind specifică unui sediu de instituţie publică, cu laboratoare şi birouri, total neadecvată funcţionării unei grădiniţe. Brădăţan a precizat că cei de la PDL nu au prezentat date cu privire la cheltuielile pentru modificările necesare, la dotările şi la preluarea legală a unei clădiri aparţinând Ministerului Mediului. „Sesizând diletantismul soluţiei PDL, inducerea în eroare a sucevenilor prin omisiune sau prin necunoaşterea situaţiei propuse, consilierii PSD au solicitat primarului prezentarea mai multor variante deoarece această investiţie, conform raportului de specialitate al primăriei, este prevăzută în Lista proiectelor prioritare privind exerciţiul financiar al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 pe Programul Operaţional Regional axa nr. 10 <Dezvoltarea infrastructurii educaţionale> care urmează a fi aprobat în Consiliul Local, asta în condiţiile în care consilierii mandataţi de populaţia Sucevei vor dori să pună interesul cetăţenilor deasupra unor declaraţii populist-politicianiste. De asemenea, consilierii PSD solicită primarului Sucevei elaborarea unui studiu de oportunitate pentru identificarea soluţiilor de înfiinţare și a altor grădiniţe în alte cartiere, un exemplu fiind centrul oraşului, acolo unde numărul preşcolarilor este vizibil crescut, iar realocarea fostei grădiniţe în care îşi are sediu un partid fluctuant ar putea fi o soluţie cu adevărat viabilă. PSD consideră că rezolvarea unor probleme cu care se confruntă cetăţenii municipiului Suceava nu trebuie afectată de lipsa de profesionalism şi de interese politice”, a încheiat Tiberius Brădăţan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava propune PNL ca grădiniţa din Obcini să funcţioneze provizoriu la sediul de pe Aleea Trandafirilor.
 Vizualizări articol: 2347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
PSD Suceava propune PNL ca grădiniţa din Obcini să funcţioneze provizoriu la sediul de pe Aleea Trandafirilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnilor de la PSD trimis de
( 9 dec 2014, 18:56:12
Domnilor de la PSD eu stau in blocul din spatele sediului de pe trandafirilor ! Daca nu o luau domnii de la PDL in maxim 1 an se darama ! Aici erau o gramada de boschetari care faceau focul in cladire ! In fiecare seara ma gandeam sa nu luam si noi foc ! Am si sunat la politie si nimic ! Era un dezastru de cladire ! Planul vostru era sa lasam un monument istoric sa se darame sa facet peste ea o crasma !
1.1  RE: Domnilor de la PSD trimis de
(13 dec 2014, 13:13:03
Scopul lor principal era sa se darame si sa ridice acolo o crasma ceva ! Stiu cladirea si stiu cum arata inainte . Era un dezastru acolo . Sincer ma strangea in spate cand treceam pe acolo din cauza cainilor si a oamenilor strazii ! Nu stiu cum au resusit sa aduca cladirea aia la viata dar bravo lor ! Daca nu gresesc nu mai era folosita de 5-6 ani !
1.2  RE: Domnilor de la PSD trimis de
(15 dec 2014, 22:22:12
BOGDAN90 tu esti ala care a stat cu bunica o saptamana in urgente asteptand sa o opereze dr BRADATAN nu ? Ca asa afirmi mai jos , e clar deci ca locuiesti in blocul din spatele sediului pdl de pe Trandafirilor ... si marmota ce facea?
1.3  RE: Domnilor de la PSD trimis de
(16 dec 2014, 09:46:43
Este o tara libera si pot sa zic ce ma doare ! DA locuiesc in spatele sediului si DA bunica mea a fost acum 4 ani in spital ! Daca il pupi in fund pe Bradatan e problema ta ! Daca esti si tu un prostac PSD-izat e problema ta ! Nu are voie lumea sa fie libera in exprimare ! Daca cineva e anti Ponta si tot jegul din PSD e cu pdl sau cum ? Nu sunt cu nimeni sunt satul de toti dar acum voi sunteti la putere si cerintele sunt la voi ! Cand a fost vremea pdl-ului am dat in ei dar acume vremea voastra ! Vezi ca ai limba plina de culoarea maronie !
2.   Tipic PSD trimis de
( 9 dec 2014, 19:02:23
Mai oameni buni de la PSD !? Voi chiar nu stiti de ce a pierdut Ponta alegerile ? Din cauza atacurilor . Lumea e scarbita de atacurile aste care le faceti voi! In obcini e nevoie de gradinita ! Votati proiectul ! Lasati orgoliile spre binele nostru ! Sper sa dispareti de tot PeSeDistilor cu nesimtirea asta !
2.1  RE: Tipic PSD trimis de
(13 dec 2014, 13:17:27
Pai nesimtirea e in ADN-ul lor Citestecarti ! Eu nu inteleg cum mai exista ei ca partid ! Si cand il vad pe sarlatanul asta de Bradatan ca scoate capul din colivie ma apuca groaza ! Stai jos Bradatane ai 1 !
3.   Un politician la spital si un doctor in politica trimis de
(10 dec 2014, 08:33:39
Domn doctor, sa traiti bine!!!Vad ca sunteti purtatorul de cuvant al noului PNL si stiti mai multe decat stiu ei!!!Lasati sa se faca gradinita in Obcini, tot in acest cartier nu sunt suficiente cosuri de gunoi stradale, o portiune insemnata din strada Magurei nu e iluminata stradal, la intersectia strazilor Slatioarei cu Bistritei trebuie amenajat un sens giratoriu si treceri de pietoni (trec foarte multi copii in drum spre gradinita)...Faceti ceva, mai lasati gargara, ati pierdut presedentia, asta e, dar sunteti la putere din aprilie 2012 si va comportati de parca ati fi in opozitie!!!
4.   S-a trezit mai an, badita bradatan trimis de
(10 dec 2014, 09:24:18
domnule bradatan, acuma ca veni vorba dumneavoastra cum ati ajuns director medical al spitalului?

referitor la gradinita din Obcini..... cred ca ar fi normal sa fie o gradinita cu program prelungit in cartierul Obcini ...... de ce sa ducem copii la gradinita in George Enescu sau in Centru?

daca aveti o problema cu gradinita de pe Trandafirilor trebuia sa luati masuri la momentul respectiv sau pentru dumneavoastra casa in care a stat marele BOBU e lacas de inchinaciune si nu trebuia spurcata ca sediu de partid pentru PDL (respectiv PNL)?
4.1  RE: S-a trezit mai an, badita bradatan trimis de
(13 dec 2014, 13:19:19
Eiii si acum sa aducem vorba de cum a ajuns director medical !? Sper ca DNA sa deschida ochii !
5.   Ciomu al sucevei trimis de
(10 dec 2014, 09:24:49
Domnu' doctor mai degrabă v-ați vedea de treabă dumneavoastră la Urgențe, că e o degringoladă și un haos total acolo. Stau bolnavii acolo, rabdă și mor cu zile. Bunicul meu Dumnezeu să-l ierte, avea prostată, a făcut criză, i-a intrat urina în sânge, am stat cu el acolo atârnat de scaun câteva ore și nu m-a băgat nimeni în seamă până am pus mâna pe telefon și am amenințat că voi chema pe cineva de la presă.

Ești jalnic și tu și scorpia de  ☭ rea aia a ta care te joacă pe degete și faceți ce vreți în spitalul ăla!
5.1  RE: Ciomu al sucevei trimis de
(10 dec 2014, 09:34:36
Stai calm Catalinusss ! Nu esti singurul care a a patit asa ceva ! Din banii de spaga ne ofera cei de la PSD ulei , zahar , faina etc .. Toate aceste spagi din Malaezia !
6.   Gradinita ..... loc de cearta! trimis de
(10 dec 2014, 09:28:16
Domnule Bradatan ..... dumneavoastra vi se pare normal ca noi, locuitorii din Obcini sa ne ducem copii la gradinita la 2 km departare (sau chiar mai mult)?

Cele mai apropiate gradinite de cartierul Obcini sunt gradinita 7 (langa Albina) si gradinita 1 ( Langa Cartodrom), Gradinita 2 (pe strada Alexandru cel Bun)!

7.   Stab trimis de
(10 dec 2014, 09:33:00
...... domnule Bradatan...... inteleg ca dumneavoastra sunteti un STAB al noii generatii si va trimiteti copilul la gradinita aia cu program prelungit cu nume de sfant unde taxa de scolarizare e de 1200 de lei pe luna...... ca doar va permiteti ...........!!!

o parte din oamenii din obcini nu au resursele dumneavoastra si sunt mai modesti ...... vor sa-si duca copilul la gradinita cat mai aproape de casa!
7.1  RE: Stab trimis de
(15 dec 2014, 21:32:11
"inteleg ca dumneavoastra sunteti un STAB al noii generatii" ... de unde intelegi tu ... vino cu argumente ... nu arunca cu noroi doar pentru ca asta ai la indemana , ... Tibi Bradatan este unul din cei mai buni doctori din UPU Suceava ... stii cat castiga un doctor la UPU Suceava ? Era retorica intrebarea , stiu ca habar nu ai ... dar vorbesti .
8.   Probabil a uitat trimis de
(10 dec 2014, 09:35:34
Daca a ajuns si neica nimeni asta sa-si dea cu parerea, e grav. Poate a uitat ca i-a carat geanta marelui Mîrza atatia ani la rand, care de altfel este cel care l-a promovat in politica mare, el l-a sustinut pe toate functiile care a candidat.

E o marioneta ordinara, nu toti oamenii au bani domnule doctor si nu toti se plimba cu masina primita de la spital sa-si duca copii la gradinite private.

Nu uita de unde ai plecat.
9.   Te-a scos Dontu la inaintare? trimis de
(10 dec 2014, 09:36:04
hai ca m-ai pornit acuma si nu ma mai pot opri......

a vazut Dontu ca lui nu-i iese si te-a scos la inaintare ca poate esti mai credibil ...... mie mila de tine ..... ai ajuns sa fii omul lui Dontu..........intr-un cuvant JENANT ....... poate te pune sa ii cari si geanta intr-o zi ....... ce simpatic ar fi ..... marele doctor Bradatan sa ii care geanta lu Dontu!!!laughing
9.1  RE: Te-a scos Dontu la inaintare? trimis de
(15 dec 2014, 21:24:41
Domnilor "comentatori" , vad ca folositi expresii si figuri de stil comune , (vezi "i-a carat geanta")aveti un carnetel de unde va inspirati? Sau sunte-ti una si aceeasi persoana, si folositi diferite id-uri diferite? Oricum ar fi nu e frumos ce face-ti ...
10.   Cum s-a ajuns director trimis de
(10 dec 2014, 09:54:46
Cum s-a ajuns Tiberius Brădățan director medical al unității sanitare? Știe cineva?

Ca un 'bun' coleg ce a fost și-a săpat colega Doctorița Motan punându-i bețe în roate, ea fiind foarte bolnavă nu a mai avut puterea să se 'lupte' cu acest specimen, a cedat presiunilor, parșiveniilor care s-au exercitat asupra sa din partea stimatului doctor și a scumpei lui soții care a vrut să-l vadă cocoțat pe scaunul de Director după cum m-a informat un bun prieten din spital.

așa se fac AFACERI ÎN FAMILIE DOM'LE! Familia Brădățan
10.1  RE: Cum s-a ajuns director trimis de
(13 dec 2014, 13:07:30
Domnul Bradatan pe tine nu te viziteaza "colindatorii" ?! Cat mai costa o operatie la tine ?! Bunica mea a stat la tine o saptamana si pana nu am dat bani nu te-ai uitat la ea ! Spagar ordinar acum iti pasa de copii ! Leproooooo
10.2  RE: Cum s-a ajuns director trimis de
(15 dec 2014, 21:16:11
Bogdan... unnde a stat bunica o saptamana mai exact? in urgente? ca dr. Bradatan este medic de urgente..... el nu opereaza. Vezi ca se umbla cu colinda indata... nu cu minciuna.
11.   Cuib de viespi trimis de
(15 dec 2014, 21:38:53
Domnule Bradatan vedeti ce ati facut? Vedeti cum roiesc viespile si se agita?...le-ati starnit cuibul , trebuie niste apa oparita turnata peste stup poate scapam de ele.......
12.   Apropo trimis de
(15 dec 2014, 21:41:55
Apropo , da astia de la PSD nu stiu sa comenteze? , sau stau cu capul in nisip ca strutii ....HELLOOOOOO TREZIREA
13.   ** trimis de
(15 dec 2014, 22:02:32
Daca si dr.Bradatan reprezinta un rau pentru Suceava, inseamna ca cei care fac aceste afirmatii sunt analfabeti cu diploma...sau postaci bine instruiti si platiti de Nelu Balan sa arunce cu comentarii insipide si non-argumentate catre putere.Deh cand solutii nu se gasesc e mai usor sa arunci cu noroi in imaginea unei persoane sau a unu partid.
14.   Pdl=pnl=aceeasi mizerie trimis de
(15 dec 2014, 22:09:16
Domnilor postaci ai pedele, am totusi o curiozitate cu ce bani va platesc mai marii vostrii "lideri" Ghita Flutur sau Nelu Balan? Sau folosesc plata in natura? De la Flutur primiti gainile omorate in timpul campaniei aviare ... sau fiindca se apropie Craciunul primiti cate un porc din cei care au fost confiscati pentr asa zisa gripa porcina de cand era ministru...Ori te pomeni ca ati primi cate un berbec din aceia care au scris pe dealuri la ordinele Elenei Udrea , Bucovina? Vede'ti de sa nu confundati berbecii si sa il taiati de Ignat pe Harsovschi sau mai stiu eu ce neica nimeni mai este prin pedele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei