Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 oct 2014 - Anul XIX, nr. 243 (5752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiecte ştiinţifice

Şase echipe sucevene, selectate la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase proiecte de cercetare aparţinând profesorilor şi studenţilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au fost selectate pentru a participa la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret.

Aflat la cea de-a XII-a ediţie, evenimentul este organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, în perioada 19-23 noiembrie, la Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti.

Tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, din toată ţara, pasionaţi de cunoaştere şi dezvoltare ştiinţifică, îşi vor expune invenţiile.

Potrivit organizatorilor, această iniţiativă îşi propune să ofere o abordare mai largă a noţiunii de inventică şi creativitate şi să îndrepte atenţia tinerilor spre o societate a viitorului.

 

Invenţiile sucevenilor

33 de invenţii se regăsesc pe lista proiectelor selectate pentru participare la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret.

Pentru ediţia din acest an a evenimentului, sucevenii propun proiecte pentru monitorizarea poziţiei corecte la calculator, pentru localizarea victimelor catastrofelor naturale, pentru evitarea blocajului în trafic a autovehiculelor de intervenţie etc.

„Sistem de monitorizare a poziţiei corecte la calculator” este proiectul cu care prof. Călin Ciufudean şi studenţii Sorin Andrei Ciocan şi Alexandru Petru Mihăilă vor reprezenta Suceava la eveniment.

Prof. Larenţiu Dan Milici şi Andrei Alexandru Bărăscu propun lucrarea „Sistem versatil computerizat pentru evaluarea performanţelor umane în cadrul antrenamentelor sportive şi de recuperare a bolnavilor”, iar tot Laurenţiu Dan Milici, alături de Vlad Mihai Plăcintă şi Andreea Alexandra Plăcintă, va prezenta „Sistem portabil pentru evidenţierea stărilor emoţionale”.

Vor mai fi expuse proiectele: „Sistem robotizat controlat de la distanţă folosind placa de echilibru” (prof. Laurenţiu Dan Milici, Vlad Mihai Plăcintă, Andreea Alexandra Plăcintă), „Young Inventors – Sistem pentru evitarea blocajului în trafic a autovehiculelor de intervenţie” (prof. Călin Ciufudean, Dragoş Bogdan Drelciuc, Ioan Casian Ignătescu), „Life finder – Sistem pentru localizarea victimelor catastrofelor naturale” (prof. Călin Ciufudean, Abel Lucian Torac Mitric).

În cadrul salonului vor mai prezenta proiecte echipe din Baia Mare, Brăila, Bucureşti, Constanţa, Covasna, Iaşi, Vaslui.

Selecţia lucrărilor înscrise la concurs s-a realizat de către jurii formate din specialişti, iar cele mai creative şi inovative lucrări, pe fiecare tematică, vor fi premiate la finalul manifestării, într-un cadru festiv.

 

La salon va participa şi câştigătorul concursului Intel ISEF din SUA 2013

Printre expozanţi, la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret participă şi Ionuţ Budişteanu, tânărul care a conceput un sistem prin care automobilul se poate conduce singur şi care a obţinut marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA, în 2013, în valoare de 75.000 de dolari. Pentru meritele sale, românul a fost inclus în topul celor mai influenţi 16 tineri din lume în 2013.

Ionuţ Budişteanu a fost susţinut şi consiliat în mai multe proiectele realizate de Laurenţiu Dan Milici, de la USV.

 

Opt premii pentru echipele din Suceava, în 2013

La ediţia de anul trecut a salonului au fost premiate opt proiecte ale tinerilor suceveni.

Şase premii au revenit universitarilor suceveni, iar două au fost obţinute de elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase echipe sucevene, selectate la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret.
 Vizualizări articol: 1966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Şase echipe sucevene, selectate la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică pentru Tineret4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei