Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2014 - Anul XIX, nr. 241 (5750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Început de drum

Diasil preia de astăzi serviciul de salubrizare stradală a municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciile de salubrizare şi deszăpezire a străzilor Sucevei sunt asigurate, începând de astăzi, de către o nouă firmă, Diasil Service Suceava.

Firma Diasil a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei de salubrizare stradală organizată de Primăria Suceava, după ce s-a „bătut” în oferte cu alte şase companii importante din ţară, cel mai aprig concurent fiind firma Rosal, care a deţinut acest serviciu până în prezent, vreme de aproape zece ani.

Noul contract de salubrizare stradală a fost semnat luni de conducerea municipalităţii sucevene, dar intră în vigoare de astăzi, când, pe străzi, vor ieşi la curăţenie angajaţii şi utilajele firmei Diasil.

În perioada premergătoare sezonului rece, obligaţiile firmei sunt de măturat manual şi/sau mecanizat al carosabilului şi trotuarelor, curăţarea rigolelor, întreţinerea locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi aferente imobilelor care fac parte din asociaţiile de proprietari.

Practic, obligaţiile acesteia sunt extinse, comparativ cu anteriorul contract de salubrizare stradală, atât prin includerea unui număr mai mare de străzi – 324, cu aproximativ 30 mai multe decât erau în atribuţiile Rosal, fiind vorba de străzi nou apărute, cât şi prin includerea unor spaţii suplimentare, precum locurile de joacă pentru copii şi aleile dintre blocuri, care, de asemenea, nu erau prevăzute în contractul din 2004.

În total, o suprafaţă de 343.775 de mp urmează să fie salubrizată prin măturat mecanizat, în vreme ce prin măturatul manual urmează să fie curăţată o suprafaţă de 360.505 mp. Întreţinerea locurilor de joacă, o problemă care îi nemulţumea pe o mulţime de suceveni, reprezintă alţi 32.480 de mp care intră de acum în grija celor de la Diasil.

Pentru început, Diasil va acţiona cu un număr de aproximativ 60 de salariaţi, împărţiţi în trei echipe: 25 de oameni pe zona Burdujeni – Iţcani, 20 pe zona George Enescu – Obcini şi 15 în zona Centru – Zamca. Aceştia vor face curăţenie folosindu-se de mături, lopeţi, greble, europubele şi saci menajeri.

Activitatea acestora va fi completată prin utilizarea a două autospeciale pentru măturatul mecanizat al carosabilului, două autospeciale pentru măturatul mecanizat al trotuarelor, două autocompactoare pentru colectarea deşeurilor stradale rezultate, precum şi prin utilizarea a 30 de eurocontainere de 1,1 mc pentru depozitarea temporară a deşeurilor stradale rezultate, care au şi fost amplasate prin oraş, începând de ieri.

Pentru a fi în contact cu populaţia, a prelua eventuale sesizări ori reclamaţii, Diasil a înfiinţat un dispecerat, apelabil la numărul de telefon 0230/525154.

 

Pregătiri pentru intervenţie la deszăpezire şi îngheţ

Pentru că în mai puţin de o lună de zile, de la 15 noiembrie, intră în vigoare prevederile contractuale pentru sezonul rece, noua firmă de salubrizare stradală a Sucevei a început deja pregătirile, fiind necesară aprovizionarea cu material antiderapant, dar şi o serie de utilaje speciale.

„Cel mai important lucru, în această perioadă, este să se aprovizioneze cât mai rapid cu material antiderapant, pentru că sunt probleme în perioada de toamnă-iarnă, pentru că atunci când vine îngheţul, toată lumea se înghesuie atunci să cumpere. Altfel există riscul să apară sincope în serviciul de intervenţie în caz de îngheţ şi ninsori”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care speră să vadă o îmbunătăţire a serviciilor de curăţenie la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ.

Directorul firmei Diasil, Anton Curelaru, a precizat că deja a început să facă comenzile pentru material antiderapant, astfel încât până pe 5 noiembrie să deţină în stoc 300 de tone de sare şi 400 de metri cubi de nisip, cantitate suficientă pentru aproximativ două luni de iarnă, urmând ca, în funcţie de necesităţi, stocul să fie completat.

Pentru sezonul rece, Diasil trebuie să pregătească, pe lângă cei 60 de salariaţi, zece autovehicule dotate cu plug şi sărăriţă (instalaţie de împrăştiere a materialului antiderapant), opt autobasculante cu plug, pentru transportul zăpezii/gheţii şi împrăştiere manuală a materialului antiderapant şi două încărcătoare frontale tip volă.

Conducerea firmei Diasil a precizat că, în plus faţă de dotările solicitate în contract de Primăria Suceava, a achiziţionat deja două autofreze pentru deszăpezirea trotuarelor, două autospeciale dotate cu plug şi sărăriţă, pentru trotuare şi locuri înguste, două încărcătoare frontale de tip volă şi un ATV echipat cu plug şi sărăriţă.

După data de 15 noiembrie, până la finele iernii, dispeceratul Diasil de preluare a reclamaţiilor şi sesizărilor va fi disponibil 24 de ore din 24.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diasil preia de astăzi serviciul de salubrizare stradală a municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 3840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 8 voturi
Diasil preia de astăzi serviciul de salubrizare stradală a municipiului Suceava3.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cat ii tine? trimis de
(16 oct 2014, 12:48:48
Inca de dimineata i-am vazut cum incercau sa curate rapanul din mizerabila Suceava. Sa vedem cat ii va tine. Nu am vazut nicaieri in articol sa se spuna ceva de o autoutilitara de spalat carosabilul... Am vazut in schimb ca se pregatesc de iarna, cu aceeasi sare si nisip ( probabil piatra ) cu care ne-am obisnuit aici, la tara, la noi, la Susheava. Nici vorba de cloruri, asa cum este normal intr-un oras ce se vrea european...si iar vom avea canale infundate, glod pe papuci si masini si praf in casa. Oras de CA-CAT !
2.   NaCL trimis de
(16 oct 2014, 14:44:19
Pai sarea tot o clorura este... ca nu e buna pe carosabil, de acord...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei