Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 253 (5460)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

“Bani de liceu”

Peste 8.500 de liceeni suceveni solicită ajutor financiar de la stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale continuă programul naţional “Bani de liceu” şi în anul şcolar 2013-2014. Beneficiarii „banilor de liceu” sunt liceenii care provin din familii al căror venit brut lunar, pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de 150 de lei. Sprijinul financiar prevăzut în cadrul programului “Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat. Cuantumul ajutorului este de 180 de lei pe lună.

Cu 8.594 de cereri, judeţul Suceava este, ca şi în anii trecuţi, lider la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul dosarelor depuse pentru programul naţional de protecţie socială “Bani de liceu”. Judeţul Suceava s-a situat ani la rând pe locul întâi în ceea ce priveşte numărul de beneficiari ai programului „Bani de liceu”, ministerul de resort suplimentând de fiecare dată fondurile alocate programului, pentru ca toţi solicitanţii eligibili să primească acest ajutor.

În 2012, în Suceava au fost depuse 10.439 de cereri.

În acest an, judeţul nostru este urmat de Iaşi, cu 7.475 de dosare depuse, Vaslui, cu 5.213 dosare, şi Dolj, cu 5.056 de dosare. La polul opus se află judeţele Ilfov, cu 684 de dosare depuse, Covasna, cu 616 solicitări, şi Sălaj, 858 de cereri.

 

Cele mai multe dosare au fost depuse la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus

42 de unităţi de învăţământ din judeţ se regăsesc în raportul centralizator al cererilor de ajutor financiar de pe siteul Ministerului Educaţiei.

Cele mai multe cereri pentru acordarea sprijinului financiar pe perioada cursurilor liceale au fost depuse de elevi ai Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus – 710,  Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni – 593, Colegiului „Andronic Motrescu” Rădăuţi – 541, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni – 524,  Colegiul „Al. cel Bun” Gura Humorului – 495 şi Colegiul Tehnic Rădăuţi – 480.

Liceele trebuie să verifice, pe baza anchetelor sociale realizate cu sprijinul referenţilor din primării, dacă veniturile declarate de solicitanţi corespund cu realitatea din teren.

Cât priveşte şcolile din municipiul Suceava, liceenii nu s-au îngrămădit să ceară ajutor financiar de la stat. La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” s-au depus 65 de cereri, la CN „Petru Rareş” - 81 de cereri, CN „Mihai Eminescu” - 165, CT „Samuil Isopescu” - 144, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” - 244, CT „Petru Muşat” - 287, CN de Informatică „Spiru Haret” - 138, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” - 68.

În cazul în care un elev adună 20 de absenţe nemotivate pe parcursul unei luni, se impune sistarea plăţii bursei „Bani de liceu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.500 de liceeni suceveni solicită ajutor financiar de la stat.
 Vizualizări articol: 1305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
Peste 8.500 de liceeni suceveni solicită ajutor financiar de la stat3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ajutor? trimis de
(30 oct 2013, 11:34:29
Parintii celor din Vicov sunt majoritatea plecati in strainataturi si nu platesc nicio taxa sau impozit la STAT, dar AJUTOR SE VREA. Astia sunt aia cu PALATE si MERCEDESURI! Dar daca se poate ciupi ceva de la stat, care e luat de p_rost.. de ce nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei